Nopea tomaattipiirakka

tomaattipiirakka

Seurailen puolihuolimattomasti muutamia ulkomaisia blogeja, suurin osa niistä varmaankin on jollain tavalla sidoksissa ruokaan. Ilana-Davitan blogissa oli ihan äskettäin tämän piirakan ohje, jota kokeiltiin meillä välittömästi.

Aineet:

pohja:

 

  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • ½ dl kylmää vettä

muut aineet:

sinappi

 

  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 1½ dl emmental-juustoraastetta (tai siivuja pohjan peitoksi 4-6)
  • kypsiä tomaatteja siivutettuna
  • timjamia (oreganoa)
  • suolaa, mustapippuria myllystä
  • (mustia oliiveja)

 

  1. Laita uuni lämpiämään n. 180°.
  2. Nypi rasva ja jauhot, joihin suola on lisätty, murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen laakean vuoan ( Ø n. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Esipaista pohjaa uunissa n. 10 min  ja anna sen hiukan jäähtyä.
  3. Levitä pohjalle ruokalusikkaa apuna käyttäen sinappi, levitä samoin oliiviöljy
  4. ripottele juustoraaste (tai levitä juustosiivut)
  5. Levitä lopuksi juuston päälle tomaattiviipaleet. Aloita keskeltä ja sijoita tomaatit ympyrämuotoon hiukan limittäin, kunnes pohja on täynnä.
  6. Suolaa ja pippuroi ja mausta timjamilla. (Laita myös oliiveja koristeeksi, jos haluat)
  7. Paista uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes taikinan reunus on kullanruskeaa ja juusto kuplii hellästi.oliivit

 

 

 

Alkuperäiseen reseptiin tein vain hiukan säätöä. juuston ja tomaatin määrää lisäsin ja sanoisin, että jos ei ole tottunut käyttämään ranskalaista sinappia, sen määrä kannattaa aluksi vähentää puoleen eli yhteen rkl. 

herkkupala

Thank you so much for this recipe, Ilana-Davita! The Pie was so delicious that it is without questions one of my favourites from now on.

Advertisements

20 comments

  1. Nimetön

    Ah, näyttää ihanalta ja ohje tuntuu houkuttelevan yksinkertaiselta. Täytyy kokeilla!

  2. Hanna

    Kuulostaa ja näyttää siltä, että pitää tehdä seuraavalle piirakan leipomiskerralla 🙂

    • Hassu juttu, mäkin innostuin tästä aivan valtavasti ja kyllä olikin hyvää. Eikä tässä ohjeessakaan mitään kummaa ole, suomalainen vaan laittaisi juustoraasteen päällimäiseksi. Ehkä. 🙂

  3. Ei oikein ymmärrä tuota sinappia… No, siitä voi tehdä oman version, kai 😉 Kokeilen silti, sinapillakin.

    • Tottakai voi säätää mielensä mukaan, mutta kokeile silti ja nimenomaan Dijon-sinapilla. Ei sitä paksua kerrosta todellakaan tule sinne alle, mutta antaa kyllä kivan kirpeän säväyksen suupaloille. 🙂

  4. Thanks Krisu. i’m glad you enjoyed this.

  5. Tunnen jo suussani tuon maun! Kodin kuvalehdessä kerran yksi Ranskassa asuva suomalaisnainen antoi iltapalaohjeen, jossa leikattiin voitaikinalevyt neliöiksi tartalettivuokiin ja päällystettiin juuri samalla tavalla. Olen tehnyt niitä muutaman kerran ja maku heittää suoraan makutaivaaseen!
    Voitaikina vaan on niin turkasen energistä.

  6. Olipas hyvältä kuulostava ja nopea piirakka. Pitää kokeilla.

  7. Päivitysilmoitus: A Week Here and There « Ilana-Davita

  8. Näyttääpä kauniilta ja herkulliselta!

  9. Leipoa pyöräytin minäkin tätä ja hyvää oli! Resepti matkasi hetimiten kaverinkin ohjeisiin. Kiitos!

  10. Annis

    Tämä on aivan loistava piirakka! Itse olen törmännyt jo aiemmin hyvin samanlaiseen ohjeeseen Yvone Lenardin kirjassa Lumoava Provence, joka jokunen vuosi sitten tuli sattumalta poimittua Citymarketin alekorista. Kirjassa on paljon herkullisen kuuloisia ruokaohjeita, joista muutamaa olemme kokeilleetkin hyvin tuloksin! Suosittelen!

  11. Elina

    Toisessa – hieman samankaltaisessa ohjeessa oli sinapin tilalla punaista pestoa. Sekin varmasti sopisi tähän oikein hyvin:) Tai miksei vihreäkin

  12. Nimetön

    nam. tää oli hyvä ja helppo iltapala, joka ei vaatinut kauppareissua.
    itselläni ei ollut kotikaapissa sinappia, niinpä laitaoin ohuen kerroksen tomaattimurksaa sen sijaan, ja sekoitin oliiviöljyn sekaan valkosipulia.
    kiitos!

  13. Herkullista piirakkaa todellakin. Ystäväni on tarjonnut tätä minulle jo useamman kerran ja tänään päätin tehdä itse. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: