Pelargonia ’Mårbacka’

Se. Juuri se itse. Himoittu ja haluttu, vauvapinkin värinen. Lisänä soft light-kokeilu.

pinkki-

pinkki-soft

soft-pink

Mainokset

13 comments

 1. Pehmeänväristä, mehevää kukintaa! Mistä lienet Mårbackaa hankkinut, ei sitä ainakaan täällä ole näkynyt. En kyllä yhtään ihmettele sen suosiota, sopisi minunkin laatikoihini ja talon punaiseen väriin.

  • Eikö ole ihana! Plantagenista löysin kiskurihintaan 7,95 kpl!! Näitä oli jo aiemmin, mutta menivät saman tien. Nyt oli tullut uusi erä, enkä jäänyt odottelemaan, heti nappasin mukaan, maksoi mitä maksoi.

 2. Todella herkän pehmeät pelargoniat. Tuota sävyä näkee vähemmän. Tai se loppuu taimistoista kesken.

  • Mieheltä kysyin, miksei hän pidä myynnissä tätä. On kuulema niin vaikeaa saada, kallis taimi ja vielä huonokukkainenkin! En minä vaan ymmärrä, miten niin huonot kukat? Koko Ruotsi harrastaa juuri tätä samaista lajia, ei kai se nyt niin huono voi olla. Katselen ja tutkin tämän kesän, minusta siinä ei toistaiseksi ole muuta vikaa kuin hinta.

 3. Aivan ihanan värisiä nuo pelargonit!

 4. Aivan ihastuttava. Pitääkin ajaa huomenna Plantageenin kautta, jos niitä sattuisi olemaan. Hinta kyllä huimaa päätä.

 5. Juu, niin kaunis tuo on!!

  • Aion pitää nämä vielä katoksessa sateelta suojassa. Viime kesänä sade hakkasi pelakuistani kukat joka kerta, kun ne olivat kasvaneet edellisestä saderyöpytyksestä uuteen kukkaan.

 6. Pelargoniasi on ihastuttavan värinen. Pari kesää sitten innostuin kasvattamaan pelakuita siemenestä ja niistä tuli kauniita. Ehkä sinunkin kannattaa ottaa kukista syksyllä siemenet talteen ja pistää keväällä itämään, niin ei tarvitse olla epävarmojen tavarantoimittajien armoilla. Siemeniä saa myös hyvin varustetuista puutarhaliikkeistä. Sieltä minäkin hankin omani silloin, nyt on liian myöhäistä, tyydyn valmiisiin. 😉

  Soft light -kokeilusikin on kiinnostava. Olen tässä pähkäillyt, miten olet tehnyt temput, erillisillä soft light -lampuilla vai kuvaruudussako säätelit kuvaa? Myös HDR-kokeilusi oli hauska. Tuota pitää kokeilla vielä ihan järjestelmällisesti. Omat aikaisemmat viritelmäni eivät ole olleet noin järjestelmällisiä kuin esim. Pinserillä, mutta jotakin sinne päin.

  • Siemenet talteen? Teen sen, jos muistan, kiitos vinkistä 🙂
   Soft light tehdään Photoshopilla, valoja ei tarvita, tasoja vain. tein ensin kuvan säädöt muuten ’valmiiksi’. Sitten tein pohjasta kaksi tasoa (yhteensä siis kolme tasoa). Ylimmäiseen ei kosketa, sen voi poistaa näkyvistä klikkaamalla ’silmää’, keskimmäiseen sekoitustilaksi ’soft light’. Kuva näyttää tummalta, mutta ei vielä hermostuta. Alinta pohjaa blurrataan sopivasti ja kas! Ihan on hienoa hohtavaa valoa. Mutta sitä on useimmiten liikaa. Siispä ylin taso näkyväksi ja sen läpinäkyvyyttä (obacity) säätämällä softit kohdalleen. Ei kovin vaikea tekniikka itse tehden. Picasassa taitaa olla jotain samantapaista saatavilla yhdellä napin painalluksella, jos en väärin muista, mä vaan haluan tietää, miten hommat toimii ja kokeilla ja värkätä itse.

   nimim. *hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä*

   • Krisu, kiitos neuvoista. 🙂 Tein sitten omia kokeiluja karvahattu-Picasalla.

    Kyllä minun tekee mieli Photoshopia, mutta se ei varmaan jaksaisi pyöriä tupaten täynnä olevalla koneellani. Nytkin kovalevy raksuttaa kuin rukki, kun se empii, suostuisiko yhteistyöhön vai ei.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: