HDR-kokeilu

Mitä tämä nyt sitten on? Pinseri osasi selittää vallan hyvin asian jo vuonna 2006 ja jos kielipää pelaa englanniksi, niin tässä on HDR englanniksi.

vesi-taivas

klikkaa suuremmaksi/click to enlarge

Mainokset

6 comments

 1. Upea kuva! Tuli oma mökkimaisema mieleeni. HDR:t ovat tuttuja käsitteeltään, mutten ole kokeillut itse. Muistaakseni luin jostain, että pitäisi ottaa kuvat RAW-muodossa.

  • Kiitos. Siellähän ne Pinserin jutun kommenteissa kiistelevät, että mikä kuva ja montako pitää ottaa. Minä olen ottanut kuvat RAW-muodossa jo pari vuotta, en tullut asiaa edes ajatelleeksi. Mutta kun ajattelee, niin miksei se toimisi jpg-kuvilla, valotustahan siinä haarukoidaan? En osaa tähän sanoa. Taisin ottaa viisi, mutta aika hätäseen, pelkäsin, että koko jalka ja kamera sen mukana putoaa järveen, sen verran voimaperäisesti hyttyset söivät minua koko ajan. Enkä kyllä yhtään tykkää, vaan panikoidun ilman offia salamannopeasti. Jos on kaksi ihmistä paikalla, niin ne saamarin piikkinokat valitsee aina mun nahkani!

 2. Vau upea kuva! PItää mennä lukemaan mitä Pinseri siitä kirjoittaa…

 3. Taivaalle ja vedelle on tehnyt hyvää, mutta horisontin metsä on jäänyt liian mustaksi. Olisit varmaankin onnistunut avamaan sitä hiukan.
  Minulla on kamerassani ns. päällekkäisvalotus joka toimii samaan tapaan. Olen sitä muutaman kerran kokeillut ja saanut ihan hyviä tuloksia.
  Pitäisi käyttää enempikin, mutta kuvaustilanteessa minulla on aina turhan kiirus D

  • Niin on, turhan mustaa, totta puhut. Täytyypä kokeilla uudemman kerran, sen verran oli älliä päässä, etten hävittänyt alkuperäisiä. Hyttysten takia läksin liian kiireellä laiturilta pois, olisin voinut valottaa paljon enemmän siellä plussapäässä kuvia, illalla kun on perushämärää muutenkin. Kiirettä siellä ja täällä 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: