Henkilökohtaista murhetta ja partioleirikuvia

Nyt on meno taas sitä luokkaa, että pyörät tai jotkut rullat pitäisi liimata jalkapohjiin kiinni ja pistää se kuuluisa tuli hännän alle. Muskarin päätöskonsertteja, luokkaretkiä Turkuun, futisturnaus yhdellä ja toinen partioleirillä viikonlopun, minä pesen ja pakkaan paitaa ja housua. Öisin. Niin ja Isoveli on edelleen Ranskassa,  puuttuu tästä kuviosta kokonaan. Sanoinhan, että ryntäilen koko ajan töissäkin?  Viikonlopun kakun kruunaava kirsikka kopsahti koristeeksi la-su välisenä yönä, kun ainoa exän luona viikonloppua viettävä kaksonen, se futaaja, soitti iskän luota lukitusta vessasta yhdeltä yöllä hysteerisesti itkien, että pelottaa, kun iskä on niin humalassa ja päästelee kummia ääniä. Olin kyllä hereillä, katselin itsekseni euroviisujen pistelaskua. Kotiin se vekara oli haettava. Itkusilmä oli tosi pahoillaan ja tunsi syyllisyyttä isänsä puolesta, ei saanut untakaan kuin vasta kahden aikaan. Että näin  päättyi reilu vuoden kestänyt kaljaton ja viinaton kausi exältä. Olen minä sen tiennyt, naamasta nähnyt ja  alkoholiantennit ovat olleet pystyssä jo pari kuukautta. Ei voi mitään. Tai siis minä en voi mitään muuta kuin toivoa, että ex lopettaa hyvin pian ja menee takaisin AA-kerhoonsa. Alkoholistista ei tule koskaan kohtuukäyttäjää, se on joko tai. 

Laitoin yöllä aivan neutraalin ja omasta mielestäni ystävällisenkin viestin exän kännykkään, ettei hätäänny aamulla herättyään, että missä poika. Harmitti niin vietävästi, meidän piti mennä yhdessä partioleirille vierailemaan, ja hänen oli tarkoitus ottaa partiolainen kamppeineen kyytiinsä ja mennä minun ja poikien kotiin grillaamaan  ja ulkoiluttamaan Sniffaa, minä menin eilenkin töihin. Laittelin aamulla kanafileille marinadia ja valmistelin kuitenkin grillausta, lohdutuksena tieto, että kylmiössä on iso kattilallinen valmista jauhelihasoppaa, jos grillisuunnitelma pettää. Mutta ex soitti ennen kymmentä! Ihmetteli, kun ei häntä oltu herätetty… Monivuotisella kokemuksella näistä turhista herättelyistä minä vaan päästin väsyneen naurun. Sovimme kuitenkin päivän jatkon, kuten oli etukäteen suunniteltu ja se oli hyvä poikien kannalta. Miksei isänsäkin. Jotain siinä puhuivat ja selvittivät myös kotiin ”karannut” kaksonen ja ex. Aika edistystä, ennen tuskin olisi mies puhunut mitään, tuskin olisi älynnyt olla edes pahoillaan.

Yllä on wordpressin galleria-muoto kuvista.  Siinä voi valita, laittaako kuvia 2, 3 tai vaikka 9 vierekkäin, samoin voi valita numeroimalla kuvien näyttöjärjestyksen, joka on riippumaton kuvien tuontijärjestyksestä. Kuvat kannattaa toki suurentaa klikkaamalla, silloin huomaa, että galleriaa voi selata: ison kuvan alapuolella on seuraava ja edellinen kuva pikkuisena, jota klikkaamalla voi selailla pelkkiä kuvia palaamatta joka kuvan jälkeen itse postaukseen. Kannattaa kokeilla.

Seuraavaksi samat kuvat slideshow’na:

ja vielä samat kuvat Picasa-web-albumina:

 

Partioleirielämää  

Kantta klikkaamalla pääsee albumiin, jossa pikkukuvat suurenevat klikkaamalla ja niitä voi selata isoina. 

Tämän kolminkertaisen kuvalähetyksen tarkoitus on, että te, jotka (toivottavasti) katsotte kuviani, kertoisitte minulle, mikä teistä on näistä kolmesta paras vaihtoehto katsojan kannalta. Kiitos jo etukäteen lukuisista kommenteistanne. 🙂

Mainokset

21 comments

 1. Eniten miellytti tuo WP:n photogallery, Picasa aukesi tähän samaan lehteen, joten siinä voisi miettiä laittaa sen aukeamaan omaan sivuunsa… Diashow on taas taidetta 🙂 ja niiden kanssa on aina se ajastamisen ongelma, aina ei kerkiä katsomaan jotain kuvaa riittävän kauan ja joutuu kelailemaan.

  Suosikkikuvaksi nousi muuten se tiiliskivi + tiskiharja + tiskipullo + ämpärikuva. Ja niissä vesitolpissa oli myös meininkiä.

  • Perustellut mielipiteet, kiitos, Lepis. sain tämän postauksen vasta puolen yön pintaan valmiiksi ja olin jo itse niin pökerryksissä, ettei mulla ollut mitään mielipidettä mistään 😀 Haa, vai tämmöinen ongelma Picasan kanssa. En tiedä, en löydä tai en osaa laittaa picasa-albumia aukeamaan omalle sivulleen. Voi myös olla, ettei sellaista vaihtoehtoa ole? Tutkin vielä edelleen asiaa.

 2. Olen pahoillani kaksosen vuoksi;ikävää kun hän joutui kokemaan tuollaista, ei ole helppoa.Toivottavasti eksä ryhdistäytyy uudelleen tuossa asiassa.

  Kivoja kuvia! Ja söpö partiolainen!

  • Toivon enemmän kuin hartaasti, että ex lopettaa nyt heti alkuunsa. Ei niistä hänen ryyppyputkistaan ole seurannut koskaan mitään hyvää, edellisestä meni työpaikka ja asunto ja melkein tämä nykyinen (todella fiksu!) tyttöystäväkin.

   Kiitos 🙂

 3. Tässä tuli nyt paljon asiaa yhteen postaukseen: onnistut käsittelemään koskettavasti alkoholismia, lasten ja isän suhdetta kuin valokuvauksen salojakin. Jäin miettimään enemmän sanomaasi-kirjoittamaasi kuin kuviasi.
  Vaikea sanoa mikä on helpoin ja miellyttävin tapa katsoa kuviasi. Ehkä se, että klikkaa yhtä kuvaa ja näkee sieltä kaikki kuvat, mutta se voisi olla isompana se yksi kuva, jota klikataan.

  Slideshow on myös aina hieno, mutta jos on runsaalla blogikierroksella heti aamusta, on jo melkein edettävä seuraavaan..aina ei jaksa jäädä katsomaan hienoa slideshowta, varsinkin jos se on pitkä, esim. yli minuutin mittainen.. Tietenkin aina voi palata ajan kanssa katsomaan..

  • Sanomista ja kertomista olisi niin paljon kuin joku vaan viitsisi kuunnella, pintaraapaisuhan tämä. Exän alkoholin käyttö oli suurin syy eroomme.
   Totta, tuota slideshowta ei minunkaan mielestäni voi jatkuvasti käyttää. Hyvin perustellusti kerrot miksi ja ne ovat myös omat ajatukseni. Lisäksi slide ei välttämättä näytä kuvia edes kokonaisina, rajaa osia pois, sen lisäksi, että niitä ei voi yksittäin suurentaa. Koko sliden voi kyllä suurentaa oman näyttönsä kokoiseksi, klikkaa alussa oikeassa alakulmassa olevaa ruutua, jonka ympärillä on nuolia ulospäin.

 4. Kuvista vielä että minusta tuo kakkosvaihtoehto oli miellyttävin.

 5. mm

  Tekee mieli kommentoida kertomustasi. Tarinalla Kuningas A:n valtakunnasta oli kuitenkin niin onnellinen loppu kuin se tuossa valtakunnassa yleensä on mahdollista. Virtahepoja kaiken maailman huoneissa on ihan tarpeeksi, onneksi sinä ja lapsi onnistuitte jarruttamaan uuden virtahevon syntymistä. Hyvä sinä!

  • Tämä alkoholismi-virtahepo on onneksi nimetty noin pari vuotta sitten, sitä ennen ongelma oli vain minun päässäni, kuulemma. Ja meillä elettiin kuin alkoholismista kertovissa kirjoissa, oikein esimerkillisesti: perjantaipulloja, joka puolelle piiloteltuja pulloja, minun keittiöalkoholini aina juotuina (se vaivainen sherry…) mies joka ilta vähintään sixpackin juoneena, kun minä tulin töistä. Olen päässyt jo rähjäämisen yli, ei se mitään auta, ei se auttanut ennenkään.
   Suosittelen kaikille: lukekaa ainakin nämä kaksi kirjaa, jos vähänkään arveluttaa jonkun läheisen ”normaali” pämppääminen: Katerina Janouch: Läheinen ja Juhani Seppänen: Selvästi juovuksissa.

 6. Kata Pultti

  Vaikkakin aihe on ikävä, tuli tätä lukiessa hyvä olo, siitä että teillä ainakin keskusteluyhteys tuntuu pelaavan!

  Minä tykkään aina picastasta, olen jotenkin niin tottunut sitä käyttämään. Mutta muutkin vaihtoehdot ovat mukavia, katson aina kuvasi, ne ovat hienoja.

  • Lasten isä on heidän ainoa isänsä, oli sitten vaikka millainen. Ex on ihan fiksu ja rauhallinen kaveri, mutta rakkaus alkoholinhuuruiseen elämään ylittää muut intohimot. Olisin aika karsea jos leikkaisin isän lasten elämästä pois, eikä ex ole pahapäinen edes kännissä, se on vaan… kännissä ja liian kännissä. Valaisematta näin julkisesti asioita tämän enempää. 🙂

   Kiitos. Picasa ei näytä pystykuvia mielestäni tarpeeksi isoina, mutta näppärä vimpain se on, totta. Onko sulla julkista Picasa-albumia? Voisit antaa osotteen/linkin, ehkä?

 7. WP ja Picasa miellyttivät eniten.

  Äh, onneksi viikonloppu meni lopuksi paremmin. Laps-parka.

  • Ookoo, ne ovat omatkin ykköseni.
   Laps-parka todella. Yritin kyllä kaikkeni puhelimessa, että mene sohvalle nukkumaan, jos isi kierii laidalta toiselle ja sanoin, että iskä vaan puhuu unissaan humalassa ja on taas ihan mukava (krapulainen, heh) oma itsensä aamulla, mutta pojan uniaika oli mennyt jo aikaa sitten, ettei siinä voinut kuin hakea pois, oli sen verran tyrskyinen. Mitään mielenosoitusta en todellakaan halunnut järjestää.

 8. Picasa tuntui parhaalta minulle, kuvia on näppärä napsia esiin. Tosin WP:ssäkin samalla tavalla, johtuikohan tuosta pystysyoraasettelusta, että Picasa tuntui paremmalta.
  Slideshow menee parhaiten esim kukka-, lintu- ja maisemakuvina sellaisena kuvavirtana.

  Tsemppiä kiireen keskelle. Alkoholi ei tod sovi kaikille, eniten kärsivät läheiset.

 9. Ikävää varsinkin lapsille, että exäsi sortui juomaan. Lapsi on aika turvaton tuollaisessa tilanteessa, omaa kokemusta on.

  Pakko sanoa, etten pidä oikeastaan mistään noista kuvaesityksistä. Näkisin kuvat mieluiten allekkain samalla sivulla ja sen verran isoina, että niistä näkee heti, mistä on kyse. Kiinnostavimmat voi sitten klikata suuremmaksi. WordPressin galleria on kolmesta ehdokkaasta paras, mutta kun on katsonut kuvat läpi, niin pitää napsutella back-nappulaa monta kertaa päästäkseen takaisin blogijuttuun ja se on harmillista. Slideshow’ssa puolestaan kuvat vilahtavat ohi liian pieninä ja nopeasti, niihin ei ehdi perehtyä.

  • Tosi tylsää, on. Ajattelin itsekin euroviisujen kunniaksi ottaa lasillisen viiniä, mutta kun aina nukahdan lasillisesta sohvalle ja halusin katsoa euroviisut, niin en ottanut kuin teetä. O-n-n-e-k-s-i.
   Mielipiteitä pyysin, hyvä, että kerrot omasi ihan suoraan. 🙂 Kuten olen jo aiempiin kommentteihin kertonut, wp:n galleria on tässä parin päivän aikana (ja kommentteja odotellessa 😀 ) noussut omaksi ykkösekseni. Minkä takia pitää napsutella??? Klikkaa yläpalkista ”home” ja tadaa! olet milloin tahansa ja mistä tahansa takaisin etusivun ykköspostauksessa.

 10. Niinpä, onha siinä tainnut menn myös fiksu vaimo??
  Sellaista elämä on…välillä.

  Kiva kuvasetti, monta mainioita kuvaa.

 11. Voi poloista – kaksostasi siis talla tarkoitin. 😦

  Hienoja partiokuvia!! Ihan kuin olisi ollut paikan paalla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: