Harjoitus tekee mestarin

 

Kun nyt alkuun pääsin, tässä kukka-slide viimevuotisista kevään ja alkukesän kuvista. Mukana myös musiikkia. Kuka arvaa mitä? (Tämä on kyllä aika helppo )

 

FLOWER-POWER!  

Yksi kauneusvirhe: Tulin laittaneeksi yhden liian ison kuvatiedoston slideen. En saanut sitä poistettua, en osannut, en löytänyt  iPhotosta  myöskään kuvakoon pienennysmahdollisuutta, joten siinä kohtaa kuvavirtaa näkyy hetken aikaa mustaa, sitten taas jatkuvat kuvat. Anteeksi.

Mainokset

15 comments

 1. Arvaamiseksi tämä musiikkijuttu kyllä menee – eikä kyllä ole helppokaan! Tunnen portugalilaista fadoa todella huonosti, mutta tuli vaan mieleen, että voisi olla fadoa. Emotionaalista, mutta ei ”hyvän maun” ylittävää vuodatusta, eli slaavilaista tämä ei ainakaan ole – eihän?…

  Lauletusta kielestä kyllä löytyi balkanilaisiakin mielikuvia, mutta olisiko portugalia… Tuotanto oli isoa, joten laulusolisti varmaankin joku jo tunnetumpikin nimi. Käsittääkseni Mariza -niminen portugalilaistähti on olemassa, joten voisiko olla hän (tietoisesti en Marizaa ole kai koskaan kuullut, joten…)?

  Nyt vain jännittämään, kuinka syvälle metsään arvaukseni meni!;)

 2. Ah kauniita kukkia ja fadoa, ihana yhdistelmä! Mulla on Marizan musaa joten tunnistin heti.

  • Kiitos! helppohan se olikin. Fado on sykähdyttävää, mulla ei Marizaa olekaan levynä, jotain muita vanhoja kyllä. Tätä nykyaikaa, kaikenlaista on kuitenkin tietokoneella mp3-muodossa ladattavaksi iPodiin.

 3. Niin ja mites näitä videoita tehdään?

  • Mulla on jo kohta vuoden ollut Mac-läppäri. Opettelen sitä ja sen ominaisuuksia ja sen ohjelmia aina puuskittain, kun aika on muutenkin koko ajan kortilla. Tässä on valmiina iPhoto-ohjelma kuville, jota en ole käyttänyt, koska lataan kuvat kamerasta Adoben Bridgeen, minähän käytän Photoshoppia kuvien käsittelyyn. Kun tein tuota teemat kuvissani-haastetta, katselin iPhotoakin sillä silmällä, kokeeksi olen ajanut sinne jotain kuvia. Törmäsin sitten jotenkin macin iPhoton esittelyvideoon ja siinä sanottiin, kuinka helppoa on tehdä slide-show iPhotolla ja lisätä siihen vaikka haluamaansa musiikkia. Pakko oli kokeilla.
   Tarvikkeet: Mac – iPhoto-kuvaohjelma. Valitaan kuvat, klikataan ’kuvaesitys’-kuvaketta (siellä on myö kirja, kalenteri, kortti-vaihtoehdot) ja aletaan säätää esim. tyyliä, millä kuvat vaihtuvat. Kukka-slideen valitsin pienen mosaiikin noin yleensä. Jokaisen kuvan saa valittua vaihtumaan vaikka eri tavalla, on pyyhkäisyä ja tönäisyä ja mustan kautta ja kuutioita ja vaikka mitä. Musiikin voi valita oman makunsa mukaan myös, vaikka ottaisi omasta iTunes-kirjastostaan, mutta siellä on valmiitakin vaihtoehtoja. On hurjan helppoa.

   MUTTA: RockYou.com on se paikka, missä olen tehnyt ennen tätä oman koneen löytöä slideja ilmaiseksi, sieltä vaan ei taida saada liitettyä musiikkia. En tosin tiedä, siitä on kauan, kun viimeksi siellä mitään väkersin. 🙂

   • Raikkaita ja suloisia kukkakuvia ja vaikuttava musiikki. En ole Marizaa kullutkaan tätä aiemmin.

    Toisella pojalla on iMac ja iPhone ja toisella MacBook. Yrittävät nyt houkutella meitäkin hankkimaan sellaiset, ja pakko myöntää, että näyttävät aivan mahdottoman houkuttelevilta.

 4. Eikun mä tuolle Katriinalle olin sitä MacBookia kauppaamassa kun kertoi ihailevansa lastensa Omppuja…

  • No niinpäs laitoitkin, en vauhdissa huomannut. Ei vaan taida Katriina käydä minun blogissani enää noin vanhoja juttuja lukemassa. Eikä Jyväskylän seudulla ole tietääkseni Stokkaakaan 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: