Nyt on vihon viimeinen aika…

…tehdä siivousta myös pihalla, vaikka aikaa minulla ei olekaan. Töitä, töitä vaan. 

amparin-reunalla

Tässähän se pihalla ainoa viikon vapaapäivä kivasti lopsahtikin, välillä hain partiolaiseni pois kuleksimasta, tuli marssilta Hämeenlinnasta. Talvirenkaatkin on vielä vaihtamatta. Ja pojat on pitkatukkaisia kuin metsän peikot ja tiistaina on muskarin kevätmatinea! Toissailtana koiralenkillä bongattu ensimmäinen siili, eilen ehtoolla oli sammakoita kaksin kappalein, oikein isoja. Toinen oli vaan levinnyt huomattavasti jäätyään auton alle. Tänään aamulenkillä nähtiin Sniffan kanssa västäräkki. Voi se olla, että niitä kaikkia eläviä ja kesää ennustavia lintujakin on nähty täällä jo aikaa sitten, mutta mistäs minä niitä, töissä mitään näe…

krookuksiaKrookuksien kukoistus on loppusuoralla. Aivan minulta salaa on koko viidakkoni päättänyt aloittaa sen päiväisen kasvun. Kukkapenkkiin ei voi enää haravan kanssa mennä. Nolotti katsoa tulppaanien ja muidenkin alkuja, kasvavat ”kuiva lehti suussaan” tarkoitan, että ovat aloittaneet kasvunsa läpäisemällä vanhan viime syksyisen koivunlehden, mutta se lehti onkin jäänyt kasvuun mukaan, ikään kuin koruksi, hohhoijjaa. Niiden ”korvakorujenkin” nyppimiseen meni jonkinmoinen tovi. 

ck-alutPunaista pionia tulossa, hyvä, että sain vanhaa vartta vaovasti leikattua alta pois! Se valkoinen vähän myöhäisempi on myös hyvässä alussa.

posliinihyasinttiPosliinihyasintti kukkii, samoin keltainen pikkuinen esikko. Ja jotain muita kivoja sinisiä, joiden nimeä en edes muista. Ei ole kyllä kuvaakaan, eh…

harava-1Vaan kyllä nämä pihapuuhat jotain kummaa tarvetta ruokkivat ja antavat myös tyytyväisyyttä. Paitsi jos menee parturoimaan hyvin alkavan kasvunsa peitteleviä talvesta selvinneitä kärhöjä. Kannattaa varmistaa kasvin kuolleisuusaste ennen kuin pistää sen poikki. 

nimim. *kokemuksesta viisastunut*

Mainokset

18 comments

 1. Sullahan on ihania kukkia puutarhassa;nuo krookukset ovat tosi kauniita! Kyllä kevät on ihanaa kun kaikki herää eloon!

 2. Ruohonleikkurilla surautat ne vanhat lehdet silpuksi ja sitten reippaalla otteella haravalla humpsautat ne ympäri nurmikoita. Ei tarvitse haravoida ja nurmikko kasvaa paremmin kuin koskaan tämän luomulannoituksen ansiosta! Ja tulee siinäkin niitä tarpeita tyydytetyksi aivan riittävästi!

 3. Meillä täällä on vasta lumi sulanut pihoilta, joten vielä on hyvin aikaa tehdä pihahommia.. ;D

 4. Niinpä taisi nyt kesäpäivät yllättää:) Haravallakin olisi töitä ja kukkiakin pitäsi laittaa, myyrien polkuja onkin paljon. On niin ihastuttava tuo posliinihyasintti.

 5. Kaunista hyvinä kuvina.
  Haravakuvakin oli hieno, arkiset askareet näyttävät kuvina kauniilta.

  Kärhövaroitus tuli minulle hieman myöhään, ronskisti vetäisin kuivia varsia ja huomasin vasta kädessäni, että silmujahan siellä on.

  • Kiitos. Joopa, vahingosta viisastuu, alppikärhöt minäkin menin katkomaan turhan hätäisesti 😦 silmut oli mullakin oksan hangoissa jo katkaistuissa oksissa.

 6. Hyvää haravointiintoa vain töitten välissä. Sitä se kevät teettää.
  Onneksi on jo tuo haravointiaika takanapäin.
  Vappuna alkaa meillä vaunukausi ja mokkula bloggaus.

  • Kiitos! Vai vaunuilemaan sitä? Ajelkaapa varovasti. Tuo mokkulabloggaus kuulostaa kivalta, mutta on varmaan hitaamman puoleista puuhaa? Onneksi et sentään koko vaunukaudeksi jätä blogiasi tauolle.

 7. Hyötyliikuntaa, Tuo eka hanska / haravakuva on hellyyttävä ja asiansa kertova.

 8. Hanska- ja haravakuva kokoavat kivasti yhteen nämä houkuttelevat pihakuvat. Kukkii jo!

 9. miina

  Hauskasti peukku pystyssä. Mille peukutat?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: