Eskimo-koulussa

Mies väänsi ASLAK-kuntoutukseni eskimo-kouluksi. Sama kaveri kantaa mulle ulkomailta hissirasvaa (lifting!) että? Ihan sama millä nimellä, kunhan tuo voiteet ja eskimo-koulussa on upeeta! Päivät ovat kyllä pitkiä, täynnä jumppaa ja luentoja, huoneeseen ei ehdi mitenkään kuin vasta illalla. Kämppikseni mielestä meidän on hyödynnettävä myös virallisen ohjelman ulkopuoliset mutta meille ilmaiset vesijumpat kylpylässä, ja siellähän polskuttelimme, eh! 

Kahden päivän puuhat Ikaalisissa:

MA 16.3.          

 •   9.00 tulotilaisuus
 • 10.00 tavoitepalaveri
 • 11.30 lounas
 • 12.30 fysioterapeutin ryhmä (lue: jumppaa)
 • 14.15 fysioterapeutin tutkimus (henk. koht. kartoitus )
 • 15.30 ergometritesti (kuntopyörällä)
 • 16.00 ulkoalueisiin tutustuminen
 • — ruokaa!
 • 17.30 *savi (parafango) + hieronta 45 min. (tilasin etukäteen, maksullinen 56 €)       
 • 19.15-20.00 SPA Mix (vesijumppa, ylimääräinen ”palautus” kuntotestistä 😉 )

Olimme kämppiksen kanssa huoneessa n. 21.00. Läppäri pelasi kyllä, mutta en jaksanut riviäkään nakutella. Söimme omenat, joimme rooibosta ja yritimme pysyä hereillä Fringen, hah!

 

TI 17.3.

 •  8.00 fysioterapeutin ryhmä (taas sitä jumppaa 50 min.)
 •  9.00 lääkärin tutkimus (kesti koko tunnin!)
 • 10.00 työfysioterapiaryhmä 75 min (erittäin hyvä luento)
 • 11.30 lounas
 • 12.30 psykologin tapaaminen (henk. koht.)
 • 15.00 sauvakävelytekniikkaa (+ lenkki)
 • 16.00 liikkuvat jalat (45 min luento)
 • —ruokaa!
 • 17.30 yhteiskeskustelu (n.60 min)

Nyt olisi päässyt kotiin. Me kämppiksen kanssa vielä kylpylään vesijumppaamaan, spläsh!

 • 19.15-20.00 SPA Training

Kotona olin joskus kymmenen jälkeen illalla. Ensi viikolla takaisin Ikaalisiin, luvassa mm. lihaskuntotestiä ja sykemittarin kanssa puuskuttamista, jeah! Saimme  ergometritestin tulokset viimeisessä yhteissessiossa. Ryhmäni kunto on asteikolla 1-5 yli 3. Olemme kuulema myös motivoitunein ryhmä, mitä he ovat siellä ennen nähneet. Minä sain kuntotestissä hyvän nelosen (38 p. 40:stä). Tätä en vaan ymmärrä: koska olen ylipainoinen (hmm) tulokseni onkin hiukan yli kolmen. Miten niin? Minulle mielestäni kuuluisi 5 ++++++, poljinhan tuloksen ylimääräisestä pikku painolastistani huolimatta!

Mainokset

16 comments

 1. Tuohan kuulostaa aivan suorittamiselta, erityisesti tuo ’Tavoitepalaveri’!!! Eikö ne järjestä sellaisia nukkumiseskimoita?

  • Hehee! Sun täytyy varmaan KELAlle ehdottaa, että nukkumiseskimosta olisi hyötyä koko kansakunnalle, pliis. 😉 Tavoitepalaveri tässä yhteydessä ei ollut paha. eskimokurssin tarkoituksena on auttaa vielä jotensakin työkykyisiä yksilöitä, jotka eivät aio seuraavan viiden vuoden aikana siirtyä eläkkeelle, jaksamaan työssään antamalla kaikenlaisia palikoita ja eväitä kehon- ja mielenhuoltoon. Jokainen määrittelee henkilökohtaisesti omat tavoitteensa, meidän yhden ryhmäläisen tavoitteena on saada itse omat kengännauhansa kiinni ilman suurempia ponnistuksia vielä yli kuuskymppisenäkin. (saimme kaavion, jonka nimi on ’liikuntapiirakka’. Siitä tuli välittömästi lihapiirakka, lihis, ja ajattelimme ottaa selville tämän nerokkaan lihiksen keksijän ja laittaa hänelle omatekoisen kortin onnittelujen saattelemana! 😀 😀 😀 )

 2. Lepikselle vinkkinä, että kahdenkymmenen vuoden suorittamisen jälkeen olen jo puoli vuotta nukkunut kotona..;)

  Ihmettelin omassa Aslakissa samaa: kävelytestissä sama ajan ja sykkeen vetänyt kollega sai tulokseksi hyvän kunnon ja minä välttävän vain siksi, että painoin 10 kg enemmän. Minusta sen olisi pitänyt mennä toisin päin, jos kerran jaksoin raahautua ylimääräisten kilojeni kanssa yhtä nopeasti maaliin! Pidin asiasta hirveää meteliä ja väitin, että kyseessä on moraalinen rangaistus ylikiloista (niin kuin onkin).

 3. Voi en millään saavuttaisi tavoitetta, jäisin siis luokalle. Pitäisikö kaikki aloittaa alusta. En kyllä jaksaisi 🙂

 4. Siis täyttä rääkkiä, kaikkeen sitä ihminen suostuu ja ihan vapaaehtoisesti! 😉

 5. Kuulostaapa mukavalta kuntoutukselta tuo Aslakki!

 6. Mulle tarjottiin pari vuotta sitten Aslak-kurssia Ikaalisissa, mutta se tuli liian lyhyellä varoitusajalla ja oli muita menoja. Aika tiivis ohjelma tuntuu olevan, mutta kurssin jälkeen sä oletkin sitten sisäistänyt liikunnan ja itsesi hoitamisen ja puolen vuoden päästä heität kuperkeikkaa ja teet spagaatin samanaikaisesti. 🙂

  • Hahhah, tämähän on tavoite, joops! 😀 Ostin toissapäivänä itselleni uuden lelunkin, sykemittarin! Toivottavasti osaan käyttää sitä myös 😉

 7. Ai, olet meidän ’lähiuimahallissa’ ollut jumppaamassa – oli vähällä ettei oltaisi vahingossa tavattu, kun aiottiin viime viikolla käydä uimassa:)

  • No minä polskin siellä taas maanantaina ja tiistaina, että kiljaise lujaa, jos minut siellä näet (se hylkeenmallinen 😉 ) MUTTA: minen näe mitään siellä altaalla, että todella tarvitsen tökkäsyn, silmäklasit jätän pukukoppiin, enkä viitsi piilareita vesialtaaseen laittaa!

 8. Kuntoutuksiin siis tsemppia – kirjoituseksesta pursuaa oikein into lapi, eli hauskaa nayttaa olevan !:)

  Mukavaa vkon alkua sinnepain !

 9. Täyttä aivopesua tämä sinun eskimokurssisi. Tehdään niin tiivis ohjelma, etteivät aivopestävät ehdi kissaa sanoa saati omilla aivoillaan ajatella. 😉 Mutta hyvä, jos siitä on ollut sinulle apua.

  Aika kummallista tosiaankin tuo, mitä sinä ja Katriina kerroitte kuntotestin tulkinnasta. Teidän tosiaankin olisi pitänyt saada ylimääräisiä pisteitä hienosti suoritetusta testistä taakastanne huolimatta. Minäkin pidän itseäni aika hyväkuntoisena siihen nähden, kuinka pulskassa kunnossa olen. Luulen, että salaisuuteni on hyvissä keuhkoissa ja erinomaisessa hapenottokyvyssä, astmataipumuksistani huolimatta. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: