Grillatut lohivartaat salaattipedillä

Bella Vanillan Rossana teki vähän aika sitten lohivartaita yrttikastikkeessa blogissaan. Ajatus näistä herkuista ei ole jättänyt rauhaan sen koommin, joten lauantaina oli illalla samaan tapaan viriteltyä evästä meilläkin. Aivan ylihyvää, yhden moitteen annan itselleni: Käytin Nordmarin pakastettuja  lohikuutioita. Iso virhe, eivät ne enää sulaneina pysy kasassa, sitä lohisilppua sitten paistoin myös lisäksi pannussa. Vartaisiin päätyivät vain vielä hiukan kohmeiset yksilöt. Hitsit, helppo ruoka muuttuu kyllä vaikeaksi, jos lähdetään ensin fileoimaan ja kuutioimaankin sitä fisua…

raa'at

Muunnellut ohjeet, joilla Melukylässä herkutteli 5 henkilöä:

Aineet:

  • n. 800 g  (maustamattomia) lohikuutioita
  • oliiviöljyä
  • suolaa, pippuria
  •  vedessä liotettuja puisia varrastikkuja

Salaattiin:

 

  • kokonaisia manteleita
  • paljon erilaisia salaatteja, lehtisalaattia, romainea, tammenlehvää, rucolaa, ihan mitä vaan
  • terttutomaatteja
  • suippopaprikaa

 

Yrttiöljyyn:

 

  • extra virgin oliiviöljyä reilu desiyrttioljy
  • loraus crema balsamica biancaa t. valkoista balsamicoa
  • 1 shalotti pieneksi silputtuna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 dl tillisilppua
  • 1 dl persiljasilppua
  • suolaa, pippuria

 

 

Uuni lämpiämään grillivastuksilla kunnolla kuumaksi. (tai paahda parilapannulla tai paistinpannulla hellalla) Paahda manteleita kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Vahdi ja kääntele koko ajan, kärähdysvaara on suuri. Laita mantelit  lautaselle hiukan jäähtymään. Pujota kalapaloja 4-5 per tikku, suolaa ja pippuria myllystä ja oliiviöljyä pintaan. (Vuoraa uunipelti foliolla, säästyt paljolta tiskiltä). Jätä odottelemaan ja  sekoita seuraavaksi yrttiöljyn aineet keskenään.

Siirry salaattipohjien kimppuun: Ota syöjien lukumäärä lautasia ja tee jokaiselle salaattipohja valmiiksi.

salaattipohja

 

Grillaa lohivartaita uunissa (tai paista pannulla), kunnes ovat saaneet hiukan väriä pintaan. Minä en edes kääntänyt niitä, kala kypsyy läpi muutamassa minuutissa. ja pelkäsin tietysti, että loputkin valmiskuutiot hajoavat pellille.

lohivartaat

Tarjolle vielä hyvää patonkia ja voita, niin kaikille tulee kyllä massut täyteen ja hyvä mieli🙂

25 comments

  1. Äläs valita fileoinnista ja kuutioinnista. Arvaa ajatukseni, kun parhaimmillaan minua odottaa saariviikonlopun jälkeen parikymmentä lohta odottaen fileointia ja pakastamista, suolaamista, yms, mitä nyt milloinkin niistä viitsii vääntää. Pakollinen ja vähin on se fileointi ja pakastus. Jos ei muu huvita.

    Että kyllä nyt tuollainen määrä pitäisi mennä…😉

    Hyvältä vaikuttaa, varmasti maistuvaa murkinaa.

    (Taas rullasin ensin tuonne alas ja sitten ylös takaisin, hiiriranne saa liikuntaa :-D)

    • Jäkä! Kukas käskee kalastaa niin paljon?😀 Sulla on ainakin aina tuoretta omin käsin pyydettyä kalaa pakastimessa! Meidän suvussa muuten se perkaa, joka kalastaa/metsästääkin. Isäni jänekset on kyllä valmiiksi nyletty ja paloteltu, sorsat patavalmiita, ahvenat perattu😉

  2. Kokeilemisen arvoinen resepi. Thanks.

  3. En ole osanut koskaan hakea loha pakastealtaasta. Tuoretta on kalatiskit aina pullollaan. Stokkan Herkku myy sitä usein 5,99 kilohintaan.
    Herkulliselta näyttää ateriasi.
    Sattumalta meillä Kotona syötiin tänään myös uunilohta.

    • Lohta syödään meilläkin vähintään kerran viikossa. Nordmarin lohikuutioissa ei ole mitään vikaa, mulla on niitä aina pakastimessa valmiina. Pikainen lohisoppa niistä arkena, kun menen illaksi takaisin töihin, on hyväksi havaittu homma, eivätkä käteni haise fisulle koko iltaa töissä! Lohikuutiot kumotaan jäisinä soppapohjan sekaan, että sulatteluunkaan ei mene aikaa ja ihan samaa norjalaista se on. Huomasin viimeksi kaupassa jotain rainbow:n halvempia lohikuutioita, mutta niihin en kyllä koske, mitä lie kummaa tropiikin vesien kyrmyä, Norjassa ollut käynytkään se lohi.
      Tuore ei aina ole niin tuoretta, kannattaa katsoa kalatiskin liitutaululta pyyntipäivä ja tuontipaikka.🙂

  4. mm

    Tulin tänne ihan kiittämään pitkästä kommentistasi. Hyvin samoja polkuja omatkin ajatukseni kulkevat. Oli mukava silti saada toiseltakin vahvistusta.

    Houkuttelevat ruokakuvat. Mantelilisäys salaattiin tuntuu mainiolta. Sitä en ole tehnyt.

    • Hyvä, jos vahvistin tuntojasi. Mantelista saa hyvää tekeviä rasvoja. Olisin kyllä laittanut paahdettuja pinjansiemeniä, mutta kotona ei ollutkaan, vaikka niin luulin. Mantelit kävivät oikein hyvin.

  5. Nam! Minäkin ihailin noita vartaita Bella Rossanan blogissa ja nyt ihailen vielä enemmän.Kaunis ruokakuva! Mulla oli sellainen käsitys, ettei melkein kukaan käytä pakastelohta Suomessa, kun tuoretta saa niin hyvin;postasin lohesta juuri ja jopa mainitsin sen olevan ensimmäistä kertaa kun käytän pakastelohta.

    • Kävin lukemassa lohipostauksesi🙂 Kyllä vaan lohituotteita ostetaan pakastettuinakin, ei kai niitä muuten kaupan pakastealtaassa olisi.

      • Luinkin kommenttisi postauksessani ja tajusin pointtisi ihan hyvin.Suomessa vielä joitakin vuosia sitten asuessani en kauheasti lohta laittanut,kun poika ínhoaa kalaa;enimmäkseen tuli sitä ostettua graavikalaksi tai sitten pannulla paistettua.Lohisoppaan tosiaankin on paljon järkevämpi ostaa valmiiksi kuutioituja lohipaloja.

  6. Ihanat valokuvat!!🙂

  7. Herkullisen näköistä ja vaihteeksi vähän eri tavalla tarjoiltua lohta. Kiitos vinkistä!

  8. Fabio

    Hi Kristina, Very beautiful dish, and it must be very delicious! Do you drink wine when you have the salmon for dinner? Take care.

  9. Hanna

    Voi läähkimys Krisu, ihanat kuvat, ihanaa ruokaa!

    • Muru!!!! Sä olet vielä olemassa😉 Karppia, karppia. On tässä tullut lipsuiltua liian kauan leipiin, hitsit kun on kiva leipoa ja sitten ei voi olla syömättä. Ja sitten on turpeena ja kipee. Ja lihoo, hohhoijjaa… ostin uusimman Atkinsin pikaoppaan sittarista, pidän sen käsillä koko ajan ja olen toista päivää oikeaoppisesti induktiolla! Mä pykään juurikin ruokapäiväkirjaa, mutta oman blogin asialle teen, se on jo kulissien takana. ”Karpin maailma” Miltäs kuulostaa? Laitan sinne linkin tänne jonnekin sivupalkkiin. Ajattelin kerätä sinne kaikenlaista tietoa ja linkkejä vähähiilihydrattiasioihin. Karppipalstalla menee ihan sekaisin, kun yksi sanoo yhtä ja toinen sanoo toista, tiedä enää, ketä uskoisi😀 Ainoa asia, jonka kiellän, on ylenpalttinen ”atkinson on vaarallista”-kommentoinnin.

      • Hanna

        Nojoo, mulla on myös ollut meneillään uuden vuoden jälkeen elämäntaparemontin aloituskampanja. Aika köyhin tuloksin tähän mennessä tosin. Kyllä tämä opiskelijaelämä vain kannustaa leipään, makarooniin ja olueeseen!
        Nytkin on jääkaappi täynnä partista, kermaa ja pekonia, mutta arvaa mistä tulin juuri kotiin? No lettukesteiltä! Ja siellä juotiin kaljaa! Ja mitäpä se sitten tekee, kaikki se hiilari ja rasva yhdessä? No lihottaa! Hanna on kohta niin paksu että opintotuki menee kaikki uusiin isoihin vaatteisiin!
        Eli khyllä, karppiblogi pystyyn vaan ja mulle sieltä lisämotivaatiota kiitos paljon 🙂

        • lettukestit…. Arvaa vaan, ostin ihan äskettäin valuraitaisen blinipannun kun ei se niin kallis ollut. En tehnyt niitä kuitenkaan. Mihin mä sitä pannuani käyttäisin? Vinkkejä?

  10. Upean näköisiä ruokakuvia! Äitini pitäisi varmasti tämän tyyppisestä ruoasta, hän kun on todella kiintynyt kaikenmoisiin salaatteihin.. Harkitsen että itekkin tekisin jotain vastaavaa..
    Näitä kuviasi voi sanoa jo valokuvataiteeksi🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: