Ottaa ja antaa…

Ei tästä niin kauaa ole, kun eläkeikä laskettiin 65:stä tuohon 63:een. Ja nyt hilattiin se sitten takaisin 65:een. Tiättekö mitä? Mua veetuttaa tämmönen! Mulla jäi juurikin syksyllä yksi kollega 68-vuotiaana eläkkeelle (no kyllä vielä töitä tekee takuulla, viime kesänäkin -vai toissa?- pyöräili Ranskassa tour-de-francessa, eikä ollut ensimmäinen kerta, että? Mutta siis virallisesti jäi nyt syksyllä eläkkeelle). Teki 5 vuotta töitä vielä virallisen eläkeiän jälkeen, kun kerran työ maittoi ja saa suuremman eläkkeen. Siis todella paljon suuremman eläkkeen kuin jos olisi jäänyt eläkkeelle 63-vuotiaana.

Olen enemmän kuin kade, ihan tirisen kiukusta! En tätä eläkeläistä kohtaan tietenkään! Kattotaas vaan: Kun minä jään joskus eläkkeelle, niin siinä ei auta enää maammelaulukaan; kaikki, ja minä todella tarkoitan k-a-i-k-k-i porkkanat ja bonukset ovat häipyneet sen siliän tien tuhka tuuleen! Hyvä jos on enää koko eläkejärjestelmää edes olemassa! Sanovat tietysti, että mitäs ette säästäneet itse? Heitän hanskat kyllä tiskiin just nyt!

hanskat-tiskiin

Mainokset

14 comments

 1. Eipä noilla hanskoilla ole montakaan potaskaa tähänkään mennessä pesty, mutta
  älä nyt kuitenkaan niitä TYÖhanskojasi heitä.
  Tuota meilläkin päiviteltiin ees taa taas ees jne. sitä se on nykyhallituksen touhu.
  Minä jäin 63 v. eläkkeelle, en ole pätkääkään katunut vaikka eläke jäikin pieneksi, onpa nyt ollut aikaa tehdä sitä mistä nautin…valokuvata. Toivottavasti olen saanut antaa siitä ilosta ripauksen teille muillekkin?
  …..niin eikä ole tarvinnut tressata sitä, saako pitää työpaikkansa. Todennäköisesti olisi pistetty 40 vuoden työ rupeaman (samalla työnantajalla) kunniaksi pakkoeläkkeelle. Se olisi ollut aivan eri juttu kuin vapaaehtoisesti jääminen.

  • En heitä, en, pottuhanskat joutaa, töitä teen vielä mielelläni. Kyllä annat iloa ja oppiakin meille muille. Ihan totta, pakkoeläkkeelle on aivan eri kuin vapaaehtoisuus. Oma isäni jäi jossain työpaikkansa kriisissä silloin 90-luvulla vapaaehtoisesti vähän varhemmin eläkkeelle, kun oli hänellä se mahdollisuus. sanoi, että muuten olisivat pistäneet pihalle nuoria, juuri töihin tulleita kavereita. Mutta siis vapaaehtoinen varhaiseläkeläinen hän oli.

 2. Jaahas, samoilla linjoilla kulkevat aatoksemme:) Omassa postauksessa en muistanutkaan ihmetellä, että kuinkahan meille käy, jotka joskus 90-luvun alussa saatiin valita eläkeiäksi 58 tai 59 vee, en enää muista kumpi. Sehän oli silloin osa jotain työmarkkinasopimusta – jostain annettiin periksi, että saatiin se… Jos se on muutettu, työmarkkinasopimukset joutuvat ihan uuteen valoon – vaikka niinhän ne jo ovat tainneet joutua muutenkin…

 3. Iinuska

  Perustetaanko uusi päivänpolttavien aiheiden blogi, kun kerran samaa asiaan olemme tänään päivitelleet? Ei vais, eläkeuudistus ei kuulosta kivalta, kun se osuu omalle kohdalle pahiten.

  Terv. nimim. Kohti ankeaa eläkeyttä

  • Hehee, nytkään en ehdi joka paikkaa lukemaan ja kommentoimaan sitä vauhtia kuin haluaisin 😀 Jep, samassa veneessä ollaan, saas nähdä kuinka meidän vielä käy….

   • Huomaatko, Iinuska, miten kiva uusi ominaisuus? Voi vastata jokaiselle heidän omiin kommentteihinsa. Käy laittamassa ruksi ruutuun näin: Settings –> Keskustelu –> siellä katso ’other comment settings’ ja laita ruksi ruutuun : ’ Enable threaded (nested) comments __ levels deep’. sallii 10 vastausta per kommentti. minä säädin 4 näin aluksi. 🙂 Nyt voit kokeilla vastaamista tähän samaan ketjuun, etkä ollenkaan tuonne alimmaksi?

 4. Tämä asia on rieponut minuakin. Juttuhan haiskahtaa vähintäänkin hölmöläisen peiton jatkamiselta. En ymmärrä, mikä hinku hallituksella on pakottaa töihin vanhat, viimeisetkin mehut tiristäneet työntekijät. Samaan aikaan nuoria ihmisiä on työttöminä. Nytkään ei mikään laki estä ketään tekemästä töitä eläkeiän jälkeen, jos työhaluja riittää.

  Kerrassaan kiukuttavaa. Minua kiukuttaa myös se, että näitä eläkeikiä on rukattu niin monta kertaa minunkin aikanani, että tuskin kohta tiedän, minkä ikäisenä oikeasti pääsen eläkkeelle.

  Minä muuten tiirailin kauan aikaa avatar-kuvaasi ennen kuin tajusin, että korkkiruuvihan se on. Kehtaanko edes kertoa, mitä riettauksia päässäni pyöri ennen älynväläystäni. 😉

  • Niinpä. Ei mitään lisättävää. Sitä vaan…mennään töihin ja tullaan kotiin. Mä en edes halua miettiä, kuinka älyttömän vähällä rahalla sitä joutuu oletettavasti tulemaan sitten joskus toimeen. Mulla vaan sattuu olemaan tätä suhteellisen isoa pari vuotta sitten otettua asuntolainaa vielä pitkä penni maksettavana ”sitten joskuskin”.

   PS. Korkkiruuvi poistettu 😉

 5. Juurikin näin!
  Kyllähän sitä kukin pystyy sitten niitä extra eläkkeitä keräilemään jos puhtia ja intoa riittää. 🙂
  Heh, meillä on samanlaiset pottuhanskat. Oikein käteviä uusien perunoiden kanssa, vai mitä?

  • Sun on varmaan ihan pakkokin alkaa kerätä sukanvarteen satasia, sä olet vielä niin nuorikin. On ne kätevät! mä pistän ne mun perillisten käsiin ja teen itse salaattia tai grillaan, haha! Ei vaan, uusiin perunoihin ihan käypäset 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: