Se on maanantai

Viikko alkoi sitten taas maanantailla ja mulla loppuu tähän päivään lököttelyt. Huomisesta kesäkuun alkupäiviin ravaan kuin paraskin tamma akselilla koti-työ-koti-työ-koti. Ehtiikö tässä mitään? Pelottaa jo etukäteen, lapset saa yliannokset lisäaineita ja väärät rasvahapot ja näivetystaudit pirkkapinaattiletuista ja muista yökkieineksistä, jos en ehdi hellan vieressä kiukutella. Milloin kuvataan? Koska blogataan? eiih, ihanhan tässä tulee stressi!

kulmat

kello

seina

Mieskin on Amsterdamissa. Tai ainakin Hollannissa jossain. Kukkamessuilla. Ikinä pääse mihkään. Eikun pääsenpäs, minä pääsin Aslakiin! Ensimmäistä kertaa oman ammattikuntani edustajat pääsevät tähän Kelan järjestämään mikä-hän-nyt-sitten-on kuntoutukseen. Työkykyä ylläpitävään, sitä se kai on. Tätä on suunniteltu ja räätälöity työterveyden kanssa jo pitkään, silti johtajan mielestä olisi pitänyt jo ainakin vuosi sitten tietää, ketkä sinne menee/pääsee, että olisi voinut töitä sen mukaan suunnitella… Ihme, kun Kela edes sallii meidän ”kuntoutua”, kun emme ole kykeneväisiä viettämään kahta viikkoa putkeen työajalla mihinkään laitokseen suljettuina. Meidän on tehtävä töitä ja niinpä hoitojaksot on ripoteltuina Ikaalisten kylpylässä pari päivää silloin ja tällöin ja touko-kesäkuun vaihteessa reilu viikon jakso, josta puolet on lomapäiviämme.

Minä en vaan sitä läystäkkeiden täyttömäärää ymmärrä mitenkään. Luulin jo kaikki kaavakkeet täyttäneeni, mutta vielä mitä! Uutta tulee postissa joka päivä! Tänään viimeksi kylpylä lähetti, lisäksi sieltä tuli aivan järkyttävä aikataulu, aamiaista pitäisi olla syömässä klo 7. No en ole! Tässä kohtaa räätälöinti pettää, meikäläiset iltatyön tekijät nukkuu mieluiten aamu yhdeksään, kiitos!

Kuvat ovat Tampereelta. Tunnistaako kukaan, että mistä?

Mainokset

7 comments

 1. Hei… Täälläkin lomakkeita, jouduinko jotenkin Iinuskan blogiin?????

  Vitsi, Damissa… Et oo suotta käärmeissäs, minäkin haluaisin sinne!!! Lempikaupunkini Euroopassa.

 2. Ei tunnista, mutta kiva kuvasarja!

  Olin myös kymmenen vuotta sitten Aslakissa. Se muutti suhtautumistani moneen asiaan, ilman sitä olisin ollut böönautissa jo paljon aikaisemmin. Juuri meille räätälöity ohjelma, ryhmäkeskustelut työntutkijan ja psykologin kanssa sekä kuusi tuntia vaihtelevaa liikuntaa päivässä oli suorastaan taivaallista. Meille ihmistyötä tekeville se, että joku hoiti lempeästi meitä, oli mannaa sielulle.

  Joten täytä vaan kiltisti joka formu, kyllä se kannattaa!

 3. Mari,
  kyllä sä olet Melukylässä. Kela vaan ei anna armoa ei terveille eikä vähemmän terveille. 😀

  Katriina,
  Kiitos, että kerroit kokemuksestasi Aslakista. Minä en tunne ketään, kuka olisi semmoisessa ollut. Pelottaa jo etukäteen, että jos se on joku tykyn tapainen…. Meillä mentiin meinaan ja lujaa se tyky viikko, urheiluopistossa.
  Kuvat ovat Finlaysonin alueelta, lisää tulossa, kunhan saan ne tehtyä valmiiksi.
  http://www.tampereopas.com/nahtavyydet/finlaysonintehdasalue/

 4. Ai siis Aalsmerissa?

 5. lepis,
  Hengelossa.
  Korjaan tätä kommenttia myöhemmän tekstarin tiedoilla:

  Nyt ollaan Vestland-nimisessä paikassa. Vastaava kuin Aalsmeer, mutta isompi nykyään. Taitavat olla samaa putiikkia.

 6. Alin kuva on ainakin Finskulta… Samaa paikkaa olen itsekin aika-ajoin kuvaillut 😉

  Ihanaa kuulla, että joku pääsee kuntoutukseen tms. Mulla on böönautti lähellä kettumaisen asiakkaan takia…

 7. miina

  Kyllä opit menemään aamupalalle seitsemäksi, usko pois. Läystäkkeitä. Jos olisin kuullut sanan irrallisena, olisin kysynyt, että mitä ne on. Suomen kieli on niin rikasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: