Järven jäällä

Kuvat suurenevat klikkaamalla.

Mainokset

16 comments

 1. Mainio kuvasarja, olisi varmaan hyvä videosarjana.

 2. Tosi hyvä kuvasarja, ihania talvisia maisemia 🙂 Voi kun tonne pääsiskin luistelemaan, mulla on mun luistimet kaapissa. Tel Avivissa on sisäjäärata, jonne kallis tuntimaksu, muttei semmoisessa paikassa luisteleminen ole samanlaista kuin jäätyneen järven päällä….

 3. KooTee,
  Hurjan paljon kiitoksia! Tässä on vaan osa niistäkin, mitkä tein ikään kuin kuviksi asti. Oliskohan mulla aikaa siihen videoon, hmmm… 😉
  Sinä varmaan osaisitkin neuvoa, että miten toimitaan kameran kanssa ulkona talvella? Niin kuin noistakin kuvista näkee, niin välillä tuli lunta oikein kunnolla ja ihan vaakaan! Ja olimme sentään ulkona pari tuntia ja mulla keikkui kamera koko ajan takin päällä. Miten se kamera sisään mennessä? Pitäisikö se kääriä johonkin villasukkaan tai jotain? Nimittäin alkoi vähän jäykistyä jo objektiivissa kierteet, voiko kamera jäätyä?

  Yaelian,
  Kiitos! Lunta jos tulee vähän vielä lisää, niin ei tuollekaan lahden reppanalle pääse enää kauaa, menee umpeen 😦 Ja totta, eihän se hallin ilma vastaa tuulista ja raikasta ulkoilmaa ikinä. Enemmän kuvia aiheesta ihan kokonaisen tabblon verran on täällä:
  http://www.tabblo.com/studio/stories/view/1688065/
  Jos kiinnostaa. 🙂

 4. Iinuska

  Vauhkikasta menoa, mainiot kuvat! Bannerikin on uusittu talveen sopivaksi, hauska!

 5. Jotenkin tuntuu, että onkohan se jää jo tarpeeksi vahvaa. Kyllä tuonne uskaltaa mennä, koska muutkin ovat sinne jo ehtineet.

  Talvista raikasta meininkiä.

 6. Iinuska,
  Kiitos! 🙂 Mä muuten jatkuvasti ajattelen sua Iineksenä. Niin vanha koira jo olen, ettei tuo nimenmuutos mene mun kallooni sillä lailla helposti 😦

  Arleena,
  Jo päiviä olin katsellut sitä vilskettä ja ihmisvilinää tuossa jäällä. Mä olen yleensä se viimeinen, joka uskaltautuu järven jäälle. Enkä päästä kyllä poikiakaan, jos olen yhtään epävarmana. Nyt näin jään halkeamista itse, että se oli joka paikasta vähintäänkin 10 cm paksua, ihan huoletta siellä saattoi olla. Kuvissa ei näy, kuinka paljon siellä oikeasti oli ihmisiä, vanhemmat opettivat pikkuisiaan joululahjaluistimilla luistelemaan, retkiluistelijoita ja meidän poikien kaikki pihan kaveritkin! 🙂

 7. Menin katsomaan sun tabbloa,hienoja kuvia ja ihanan talvisen näköistä, tuli melkein ikävä talvea…..Luisteletko itsekin?

 8. Moro, sano Tampe….!
  Kyllähän kamera siinä jäätyy missä Krisun korvatkin. Suurin ongelma siinä on tietenkin tuo akun kesto, akku täyteen, kun lähdet pakkasella kuvaamaan. Osta toinen akku varalle, sanoo henkilö jonka pitäisi itsekin se nyt tehdä, kun vaihtoi kameraa. Sitä voit pitää jossain lämpöisessä paikassa vaatteiden sisällä, käytä mielikuvitysta 😉 Jos sataa lunta olisi kyllä syytä säilyttää laukussa silloin, kun et kuvaa.
  Kylmästä sisään mennessä on se kriittinen hetki jolloin kamera huurtuu ja kostuu joten kannattaisi pitää kameraa laukussa jonkin aikaa, että lämpö tasaantuu ja kosteus häipyy. Näin minä neuvon, mutten tee. Mari on sellainen joka sään kuvaaja, että voisi antaa varmaan tarkempia neuvoja. Luulen kyllä, että tekee juuri niin kuin minäkin, ettei paljon näitä virallisisa ohjeita noudata eli luottaa onneensa sen mitä häntä olen oppinut tuntemaan.
  No, kaikista tärkeintä on, että akku pysyy lämpimänä ja vireessä, että saa kuvattua.
  Tuo optiikan jähmettyminen on paljolti kiinni optiikasta, toiset tuntuvat jähmettyvän herkemmin.

 9. Yaelian,
  Luistimeni hukkuivat vuosia sitten jossain muutossa. tarkoitus on ollut ostaa uudet joka vuosi joulun jälkeen alennusmyynnistä. Tänä vuonna ne totisesti ostan!!
  Vastaus siis: luistelen toki?

  KooTee,
  Kiitos tieto-neuvo-pläjäyksestä, kullanarvoista tiatoo! Täytyykin ostaa toinen akku varalle, niitä mulla on vain yksi. 🙂

 10. Pieni korjaus tekstiini.
  Siis lunta ei ole syytä säilyttää laukussa =D

 11. Mit…?? Nyt välähti! Joo, KooTee, hahahhaha 😀

 12. Heh heh, luottaa onneensa, niinpä teenkin (piru vieköön tuo mies tuntee minut liian hyvin :-D).

  Tuo KooTeen laittama neuvohan se ”virallinen” on, tulee varoa kosteuden muodostumista (sama on myös kuumankosteassa ilmastossa ja säällä, ei ainoastaan talvella, usein etelän lomilla tämä on suurempi ongelma, kuin täällä koto Suomessa talvella). Olen toistaiseksi huomannut, että kosteus on onneksi tiivistynyt vain kameran ulkopintoihin. Siitä se on helpohko pyyhkäistä pois tai antaa tasaantua itsekseen.

  Olen -20 c kuvannut tunteja jäällä, pitänyt vara-akut lämpimässä rintataskussa sulkien alla, välillä kamera nököttänyt lumisessa pulkassa (en kuitenkaan tätä pulkkaosuutta suosittele) ja hyvin on pelittänyt kolmen Canonin järkän kohdalla. En omassa optiikassani ole huomannut mitään jähmettymistä pakkasilla, varmaan lasikohtaista touhua.

  Kuten huomaat, RAKASTAN talvella kuvaamista, mitä kovempi pyry tai kosteahko sumu, sen parempi.

  Vaan tänä talvena ei ole tullut otettua ulkona kuvan kuvaa…

  Niin, ja näillä kokemusperäisillä jutilla ei ole takuuta, enkä tietenkään voi suositella, koska virallinen ”kanta” on toinen 😀

 13. Taallahan se on! 😉 Lumpeen kuva siis 😉

 14. Mari,
  Kiva, kun laitoit ”käyttökokemuksia”, niistä on aina paljon hyötyä.

  M’man,
  Täällähän se. 😉

 15. Ihanat maisemat. Pääsispä itsekin. Olihan tuossa Töölönlahdellakin yhtenä päivänä jäätä, mutta ei oltu riittävän nopeita, ikkunasta vain tiirailtiin reippailijoita.

 16. Tosi ihana !
  We have also our lakes frozen for some days.
  it was very nice to play with my potkukelkka (kickspark from Hannu Vierikko).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: