Kuulumisia

Monta päivää välissä. Ensin oli töitä ja sitten särki päätä ja sitten oli taas töitä ja eilen mentiin poikien kanssa elokuviin (Madagascar 2) ja ostamaan minulle vaikka uusi pipo (vanha, se fleesevuorattu kutittamaton, pehmeä ja sopivasti korville tuleva, hävisi jouluruuhkissa, mistä perheeni on pelkästään iloinen, luulen) ja vaikka uusi takkikin. Mitä ostin kuitin mukaan? Pojille pipoja ja kaulahuiveja ja käsineitä ja vaikka taas pipoja satasella…. Sitten olikin jo pojilla niin nälkä, että kummallisesta päähänpistostani menimme Pancho Villaan syömään. (Mies kysyi puhelimessa, olenko saanut lottovoiton, se kateellinen! Mitäsrikkoiuudenvuodenulkoruokintaperinteen, jäkjäkjäk!) Sitten oli taas jo pimeää ja kamera vaan pölyyntyy nurkassa, eikä mitään ehtinyt kotonakaan tehdä kun se päänsärky tuli taas kylään.( Mitä kylään?  Sammakon migreeni asuu meillä!!)

Siirrettiin vanha dvd-rotisko alakertaan, koska yläkerrassa voi deeveedeet katsoa siellä olevalla pleikallakin. Lisäksi yläkerran töllö on niin pieni ja sitä joutuu niin kaukaa tihrustamaan, ettei siitä kukaan nauti, en minä ainakaan. Ja kun sängyllä pötkötellen ei tule silmään mistään dvd:stä kuin alkumetrit ja sen jälkeen kilometritolkulla unta. Eikä mua miellytä toiminnasta toiseen kiitävien uutterien perintöprinssieni taipumus jättää aina kaikkia dvd+pleikkapelien levyjä kuorettomina makaamaan pitkin MUN makkarini lipaston päällystää. Ei kuulemma mahdu laatikkoon! Miksei mahdu edes omiin kuoriinsa pelit ja vermeet? Ja miksi ne laatikot ovat aina sekaisin? Ei sinne sillä tavalla mitään mahdukaan! (päänsärky ja harmitus sen kun lisääntyy) Kone alakertaan ja laatikollinen dvd-elokuvia mukaan. Tuleeko järjestystä tyhjyyttään huutaviin yläkerran laatikoihin? Mitä? Mitä!

Sitten ihmeteltiin johtosumaa ja erityisesti scart-liitinten tukevaa läsnäoloa olohuoneessa. Tarkkaan ottaen meidän ’kirjaston’ puolella. Ei hyvä, mutta pakko kestää, ainakin väliaikaisesti. Sitten sohvalle tuijottamaan Sohvanvaltaajien (The Royl family) televiision tuijottamista. Ne alkumetrit. Ja kilometreittäin unta. Paitsi pojilla. Olenko nyt hyvä äiti, olenhan? Laatuaikaa soffalla lasten kanssa torkkuen kamalasti köyhempänä ja ilman omaa pipoa? Nimittäin huomisen jälkeen se lauma lähtee taas kouluun ja tapaamme aamupuuroisin. Ei mulla muuta. Eikä kuvan kuvaa. Huomenna voi olla kuvia, jos nyt hilppasen tuonne luontoon palelemaan. Lapsen pipo päässä. Kunhan ensin käyn ruokakaupassa. Ja tyhjennän sen toisen pesukoneellisen. Ja laitan kuivausrummun päälle. (Pimeällä voi laittaa valot päälle sisällä ja imuroida.) Mikä vapaapäivä?

Mainokset

15 comments

 1. Kyl on varmaan hässäkkää kun on 3 poikaa kasvamassa.Minkä ikäisiä sun pojat on?

 2. On siinä äidillä vientiä. Varmaan on ollut mukavaakin olla lomailevien lasten kanssa enemmän, mutta koulun alku tuo taas järjestystä elämään. Unikilometrit ovat tulleet kai tarpeeseen.

 3. Yaelian,
  Isoveli täytti 13 lokakuun 21. päivä ja tuplat täyttivät 11 lokakuun 23. päivä. 🙂

 4. Katriina,
  On tosi mukavaa ollut olla pitkää lomaa lasten kanssa. Ja nukkua 😀 Aamuheräämiset ovat vaan kaikilla ikävästi venyneet, voi tulla takkua alkuun, kun pitää kahdeksaan mennä. (ja mulle päänsärkyä, haha)

 5. miina

  Ihanaa äidin elämää. Noin se usein käy meille mammoille. Onpa lasten vanhoja pipoja mitä pidellä, näin ainakin meillä.

 6. Kivan ikäisiä, ei liian pieniä eikä liian suuriakaan, niin että vielä tarttevat paljon äidin huomiota 😉

 7. Hymyilytti sinun kertomuksesi 🙂 Mä en voi viedä poikaa enää minnekään kaupoille, kun pukki toi lahjoja pilvin pimein, ja silti vaaditaan kaikkea mahdollista, jos nähdään kaupan hyllyllä. aargh. Mutta Pancho on hyvä vaihtoehto hinta-laatu -suhteessa.

 8. Ihanaa, kun saa nukkua tunnin pitempään 😉

 9. Aitilla kiireinen arki alkoi heti vuoden alusta ja jatkunee varmasti 😉 Toivott. paansaky ainakin hellittaisi!

  Hyvaa uutta vuotta ja uusia, kauniit akuviasi odotellen.

 10. Mutta eikö ollut Madagascar hyvä??! Olen nähnyt sen jo kahdesti, leffassa ja koneelta. Kattosin heti uudestaan.

  t. King Julienin nambör wan fän

 11. M’man,
  🙂

  Meri,
  Ihan ykkönen!! Mä tahttoo veivvaa-veivvaa 😀 😀 😀 nauroin ääneen onnellisena lähes koko leffan, haha! Mua kutkuttaa myös ne rakennustaitoiset pingviinit, ou jees! Harmittaa vaan, etteivät pojat ole pyytäneet ykköstä dvd:nä tarmokkaammin ostettavaksi, nyt sitä ei löydy MISTÄÄN ja mua ottaa päästä!! Sehän tuli nyt joulun aikaan tv:stä ja onneksi tallensimme sen. Kakkonen ostetaan meille takuuvarmasti heti kun tulee kauppoihin!
  Mä olen oikeasti noiden lastenleffojen suurkuluttaja, sattuneesta syystä. Mutta on ne hyvin tehtyjäkin.

 12. Jep, Nemo lienee siis tuttu? 😉 Ja Happy Feet?

  Madagascarista kannattaa muuten katsoa se alkuperäiskielinenkin versio, jos mahdollista. Tosin kuulin, että dubattunakin hyvä. 🙂

  Aikoinaan tsiikattiin Aladdin suomenkielisenä ehkä kakskyt kertaa… Iloa riitti. Edelleen niiden kavereiden kanssa kauheet Aladininsaiderit.

 13. Nemo on tuttu, mutta iloiset käpälät on näkemättä? mitä, mitä! Kysyin asiaa pojilta ja sanoivat ettei kiinnosta pingviinit, pikkulasten leffa, kuulemma! Minä niille pikkulapset näytän, ostan sen itselleni, ettei jää aukkoja sivistykseen! Dubbaukset on tosi tasokkaita ja tähän asti meillä onkin katsottu vallan dubattuina kaikki. Madagascar on ollut ensimmäinen leffa, jossa iivarit tosissaan miettivät originaalia tekstein, mutta vielä vanha zydeemi voitti. dvd:llä on onneksi kaikki vaihtoehdot käytössä, sitten kun sen saa kotiin 😉
  Mä olen pikkuhiljaa uusinut tuota meidän vanhaa piirrettyjen vhs kasaa dvdeiksi. Pojat kysyivät, että miksi. valehtelin kirkkain silmin, että tulevien lastenlasten vuoksi, hohhoo! minä niitä haluan katsoa. 😀

 14. pipsa

  Olipahan elävästi kerrottu, melkein masennuin. Raakaa arkea, sitä se on. Onneksi niitä ilon pilkahduksiakin mahtuu aina välillä joukkoon.

  • Herttaset! Sä löydät kaikenlaista juttua, jonka mä itse olen vallan unohtanut. Elävästi tämäkin palautui mieleen, vuodenvaihde 2008-09. Masennuit? Ei se niin vakavaa ollut 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: