Nopea puolukka-rusinaleipä

puolukkaaMulla on taas ikuisena hamsterina mm. hurjat määrät puolukkaa talvivarastoissa. Vispipuuro on pojista hyvää, mutta voi sitä puolukkaa muuhunkin kai käyttää. Lantliv-lehdessä oli tämä ohje, jonka mukaan olen tehnyt leipää jo kaksi kertaa. Enemmän tähän kyllä tulee rusinoita kuin puolukkasurvosta, mutta olen lisännyt myös puolukan määrää alkuperäisestä ohjeesta poiketen. Ai, vielä: joululeiväksi tätä mainostivat lehdessä, mutta ei tämä kurkkuun juutu joulun jälkeenkään, uskoisin.

Aineet:

  • 2 dl ruisjauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja (tarkista määrää ylöspäin lopuksi, jos taikina tuntuu liian löysältä)
  • 1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta (voi jättää poiskin)
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl rusinoita
  • 2 dl portteria tai tummaa olutta
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 rkl siirappia
  • n. 1 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta

Esilämmitä uuni 200° (kiertoilma n. 180°). Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet sekä rusinat kulhossa. Lisää mukaan portteri, kermaviili, siirappi ja puolukkasurvos. Laita taikina (voideltuun)  isohkoon leipävuokan ja paista uunin alaosassa n. 50 minuuttia. Kumoa valmis limppu vuoasta ja anna jäähtyä. 

On mehevää vielä muutamankin päivän päästä, suosittelen!

puolukkaleipa

Mainokset

One comment

  1. No on ainakin herkullisen näköinen !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: