Jouluruusu/ Christmas rose

Suosikkikukkani amarylliksen lisäksi nykyisin jouluna, herkkä ja suloinen. Mikä tärkeintä migreenipäälleni, se on tuoksuton. /This is my favourite flower at Christmas time.

Here is a link for you: Helleborus niger.

 

click to enlarge

click to enlarge

click to enlarge

click to enlarge

 

click to enlarge

click to enlarge

 

To see more flowers all over the world, please click the icon./ Lisää kukkia muualta maapallolta pääset katselemaan klikkaamalla kuvaa:

logoflowers1

Mainokset

6 comments

 1. Herkän ja hempeän näköinen jouluruusu, kovin paljon noita ei vielä näe. Minulla oli tänä vuonna amaryllis, joka tuoksui ja hyasintti, joka ei tuoksunut. Ihan outoa.

 2. lillamaria

  Herkkää kauneutta on jouluruusussa. Minäkin sitä ihailen, mutta jäi ainakin tänä vuonna ostamatta, vaikka olisi sopinut tähän hopea-valkoinen-teemaan. Amaryllikseni on ihan ”luonnottoman” uhkea, kahdessa vanassa yhteensä 8 isoa kukkaa. Ihan kuin ei sopisi tänne Suomen talveen semmoinen.
  Ja niinkuin katriinakin sanoi, tämän vuoden hyasiteissa oli ensin ihan vähän tuoksua, sitten ei mitään, ja vajaan viikon kuluttua haisivat märälle koiralle.

 3. Katriina,
  Kyllä jouluruusuja on, mutta se on niin vaatimaton, että sitä on osattava erikseen oikein etsiä ja katsoa. Totta puhut, omituisesti meni tuoksumaailma joulukissasi. 😀

  Lilla,
  Hyasintti joka tuoksuu märältä koiralta? 😀 On sulla vaan upea amaryllis, toden totta!

 4. Iinuska

  Minäkin voisin kokeilla jouluruusua ensi jouluna, jos sellainen tulee vastaan. Oma valkea amaryllikseni oli lähes tuoksuton, joten sen kanssa on voinut elää. Siinä on kolme kukkavanaa (yksi jo katkaistu) ja yhteensä varmaan 10 kukkaa.

 5. Helleborus on niin yllättävä, vaatimattoman näköinen ensivilkaisulla mutta mikä kaunotar sieltä puhkeaa esille 🙂

 6. ihana ja kaunishan tuo on… mä sain vaan kammoni kun asutaan tämmöisessä tasalämpöisessä kaupunkiasunnossa ja anoppi toi mulle vanhat ja vuosia kasvaneet jouluruusunsa hoitoon kuukauden italianoleilun ajaksi… se oli ihan kauheaa katsella kun kaksi kukkaa kuoli hitaasti, lehti kerrallaan kuivuen… enkä voinut tehdä mitään! yritin siirtää niitä lähelle ikkunaa, että olisivat viileämmässä ja pitää kuivana ja kosteana ja lukea netistä ohjeita… Yksi jäi vähän henkiin kolmesta. Ikinä en enää suostu noita hoitoon ottamaan tähän asuntoon 🙂 Jos joskus asun vanhassa puutalossa jossa on laskikuisti niin katsotaan sitten uudelleen 🙂 Siihen asti ihailen vaan kauniissa kuvissa… kauhee tunnustus. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: