Ranska ja photoshoppia

Tässä on nyt pikainen korjausyritelmä Marille ja KooTeelle, mahtaako kelvata:

0111_4555-puolikaari-korj1

 

Mun on pitänyt puhua tuosta Isoveljestä. Kun koulusta tuli vähän aikaa sitten lappu, tai oikeastaan poika puhui ensin ja sitten tuli lappu, että koulun seiska- ja kasiluokkalaisista valitaan 25 hyvinkäyttäytyvää oppilasta keväällä 2009 Ranskaan lähtijöiksi vaihtoon. Siis jos koti suostuu (ja maksaa!) ja ottaa vastaavasti keväällä 2010 ranskalaisen oppilaan kotiinsa asumaan pariksi viikoksi. 

Eihän minulla mitään noin hienoa vaihtoa vastaan ole, ainoa mitä kysyin oli, että eikös koulussa ole ranskankielinen linja, että miten poika luulee heille pärjäävänsä? Koulun lappu selvitti, että kysymys ei ole suinkaan ranskankielen opiskelijoista, vaan aivan kaikista ja halukkaiden joukosta valitaan parhaiten käytöksessä syksyn aikana kunnostautuvat. Ihan huippua!

Hakemus-anomusläystäkkeeseen pojan piti omin sanoin selvittää, että miksi juuri hänen pitäisi tulla valituksi. Tirskuin vedet silmissä kun luin sitä mahtipontista ja silkkaa puppua olevaa sepustusta siitä, kuinka Isoveljeä on aina kiinnostanut ranskankieli ja erityisesti kulttuuri! hahaha! Ikinä se vekara ole ollut kiinnostunut kuin hevi-bändeistä ja bassostaan ja enkusta. Vaan annan minä muuttumisen mahdollisuuden, kyyyllä.

Isoveli on hyvä oppilas koulussa, mutta levoton tunneilla ja varmaankin hiukan häirikkö, luulen, että selvittää tehtävät liian iisisti, ja siksi hänelle jää aikaa muuhun puuhasteluun. Koululta on tullut jo hienoja viestejä, kuinka käytös senkun paranee ja äiti kotona tietysti iloitsee.

Paha nakki: poika tuli perjantaina koulusta ja kertoi, että hänet on valittu siihen Ranskaan lähtevään ryhmään. En voinut mitään, se vaan lipsahti:

-Nyt jo valinnat? Eikö sun tarvii enää muka käyttäytyä siellä koulussa? Voi kökkö…

Tähän loppuun laitan photarilla piirtämäni ”taideteoksen”. Ei tässä Paint-ohjelmia tarvita, kun on photari, mutta piirtämään minusta ei taida olla. Silläkään. 😀

 Tekstin suomennos tässä: Ei hapokasta, mutta liian vaikeaa minulle.

* * * * *

4.11. Celialle lisään tänne vielä pari  versiota edellisen postauksen toiseksi alimmasta kuvasta. Toinen on saman kuva muuteltuna ja toinen on itse asiassa eri otos. Suurenevat klikkaamalla.

kynttilat-korj

hautakivi

En ole sukua enkä tunne kiven alla lepäävää.

Vielä yksi kuva Celialle, kun se on niin nirso! 😀 Onko tämä nyt lähellä sitä, mitä tarkoitit?

kynttilat-c1

Mainokset

19 comments

 1. No mutta! Photarivelho on käynyt siivoamassa Melukylässäkin. Toimii huomattavasti paljon paremmin!

  Mukava lukea ”koulujuttuja” kodin näkökulmasta. Voi Äitee, minkä parahduksen päästit suustasi – uskon kuitenkin, että Äitinsä tunteva Isoveikka osaa ottaa sen huumorilla. Onneksi olkoon koululaiselle! Äiti alkaa nyt vaan valmistautua lyhyeen eroon… 😉

 2. Jep, eikös ollut hyvä vinkki, tehtiin Marista onnellinen?
  Tuo taideteos on hieno, sitä ei tarvitse yhtään photoshopata=D Olen kerran yrittänyt samaa ja tulos oli sellainen etten enää yritä, jollei ole piirustusalustaa.

 3. Mari 😀

  KooTee,
  Juuh, aina kannattaa yrittää!
  auttakkaa, auttakkaa! Minä nimenomaan tein tuon piirtoalustalla! 😀 😀 😀

 4. Rohkea paljastus 😀 Tuo piirtoalusta. Voin lohduttaa, että mulla tuppaa tulemaan yhtä epävakaata jälkeä myös piirtoalustalla, mutta mulla on vaan sellainen pikkuruinen, perussetti. Joka yllä mainitusta syystä on käyttämättä.

  Aina toi KooTee naljailee 😦 En kohta leiki sen kanssa samalla hiekkalaatikolla!

 5. Mun ”piirtoalustani” on myös sellainen postikortin kokoinen, aina tulee reuna vastaan hehheh! Mutta kyllä sillä saa valokuvien käsittelyssä helpommin parempaa jälkeä kuin pelkällä hiirellä, ainakin toisinaan. Hiirellä tarkkuustyöskentely saa aikaiseksi vain jännetuppitulehduksen…

 6. Minäkö naljailen, kirjoitan aina totuuksia, oikea totuuden torvelo.

  Ai jaa, en ole koskaan kokeillut piirtoalustaa
  ajattelin, että sillä olisi helpompaa.
  No ei sitten! Minä en muuten osaa piirtää edes paperille tuon parempaa, siksipä olen ottanut omakseni tämän valokuvauksen. Sillä saa ainakin useimmiten ihan näköistäkin jälkeä;)

 7. Varsinainen torvelo 😉 Tän kun pääsin sanomaan, taidetaan olla tasoissa. Ok, leikin sittenkin…

 8. Teillä opiskellaan ranskaa vuonna 2010, onneksi olkoon pojalle ja ennenkaikkea äidille.

  Minäkin olen yrittänyt piirtää paint ohjelmalla ja sain ihan yhtä hyviä piirroksia kuin sinä.

 9. Kommentoinkin valokuvaasi edellisessä laatikossa.

  Hienoa, kun isoveli tuli valituksi Ranskan-matkalle. Tällainen varmaan kannustaa käyttäytymään hyvin jatkossakin. Viimeistään matkan jälkeen hän on täysiverinen frankofiili ja valitsee myöhemmin ranskan valinnaisaineeksi. Ja vaikka ei valitsisikaan, matkailu avartaa ja antaa hienoja muistoja.

 10. Mari ja KooTee, ei teille voi kuin nauraa! 😀

  Arleena,
  Kiitos. Eikö olekin yllättävän vaikeaa mokoma piirtäminen tietokoneella? Eikä se yhtään siitä helpotu, vaikka saa muka kynän käteen piirtoalustan mukana.

  Celia,
  Frankofiilihan se täällä on jo nyt kasvamassa. Aikoo ottaa lukiossa ehdottomasti ranskan luettavakseen. 🙂

 11. Kiitos, Krisu, uusista kuvista. Näissäkin on ihana tunnelma.

  Se alkuperäinen tuntuu kuitenkin toimivan paremmin, jos siitä nipistäisi vasemmasta laidasta ne erilliset lyhdyt pois. Samalla keskellä oleva lyhtyrypäs jää kultaiseen leikkaukseen. Tämä taitaa kuitenkin olla makuasia. Sitäpaitsi tunnen itseni nyt aivan kamalaksi nipottajaksi.

 12. Saa ”nipottaa”, ei sitä muuten kehitys kehity 😉
  Vielä tuosta kamerasta: Mun kameramalliini ei saa tuollaista ruudukkoa näkyviin, en ole ainakaan tähän mennessä sellaista onnistunut saamaan näkyviin. Se on vaan kuvatessa yritettävä hahmottaa kultainen leikkaus tai rajattava jälkipeleissä.

 13. Onnea isoveljelle, tulossa on hieno kokemus. Meidän mies on vienyt vuosia kasiluokkalaisia Etelä-Saksaan kahden viikon vaihtoon ja homma on ollut supersuosittua. Kaikki ovat oppineet hurjasti englantia, joka suomalaisilla on aivan toisella tasolla kuin ranskalaisilla ja saksalaisilla koululaisilla. Kuulemma lähtiessä oppilaat ovat roikkuneet toistensa kaulassa itkemässä ja vannoneet ikuista ystävyyttä. Toisten tullessa Suomeen jälleennäkemisen riemu on ollut suuri.

 14. Senhän tiedät, että kultainen leikkaus on juuri se mistä saa myös poiketa 😉

 15. Hienoa tuo Isonveljen Ranskan reissu.
  Kiitos myos tuon piirrustusjutusta. alusta makaa tuossa tyostamista vailla olevien korujen alla-ehka olisi syyta kaivaa se ja aloittaa harjoittelu, edellisesta kerrasta on ..liian pitka aika.

 16. Katriina,
  Olin aikoinani musiikkiluokilla ja tuollaista se juuri oli, mitä kuvailet, kun oltiin pitkähköillä kuororeissuilla ulkomailla. Ja se riemu, kun tutut tulivat vastaavasti Suomeen. 🙂
  Tuo kielitaidon karttuminen ei todellakaan ole paha asia.

  KooTee,
  Näin se on. 🙂

  Pikkujutut,
  alusta käyttöön vaan, jos ei piirtämiseen, niin ainakin kuvankäsittelyyn.

 17. Taideteoshan on hieno! Kyllä Mammasta vielä taiteilija tulee ja poika tuo Ranskasta varmaan baskerin tuliaiseksi 🙂

  Tuo on muuten todella hieno juttu päästä tuossa iässä jonnekin vaihtoon.

 18. lepis,
  Sun kiinnostavat marraskuun tekemiset ja pilkkupiirustukset olivat syy, miksi haeskelin itselleni piirustuspaikkaa, kun ei mulla ole macin käyttäjänä sitä Paintia enää. Photari on, mutta kun ei ole tuota ajantynkää liikaa, niin kukkapiirtelyksi meni, hehheh! tarkoitan, että en ole rutinoitunut minkäänsorttisten piirustusten tai kuvioiden tekijä, niinpä mun oli surukseni hylättävä sun marraskuun selätykset. 😦
  Mutta todellakin pojalle tilaisuus päästä vaihtoon Ranskaan edes pariksi viikoski on hieno! Pitää muistaa pyytää se baskeri tuliaisiksi. 😉

 19. No ethän sä nyt noin vain voi niitä hylätä! Vanhoilla konsteilla piirtäminen onnistuu, etenkin näin helppojen, vielä varmasti! Sitä paitsi tämän päiväinenkin selätyshomma sopii myös kameralla loistavia tulkintoja tekevälle ihmiselle 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: