Pyhäinpäivän iltana

Mainokset

25 comments

 1. Juhlallista ja vaikuttavaa

 2. Voi kuinka kauniita ja tunnelmallisia kuvia.

 3. Kaksi ekaa erinomaista 😀

 4. Kiitos Arleena ja Hanna 🙂

  Mari,
  Nyt tää tahtoo tietää, että miksi juuri ne kaksi ekaa? Kun itse pidin enemmän niistä kahdesta alimmasta. Sitä taas en osaa selittää, eeh… 😀

 5. Minäkin pidän kahdesta alimmasta. Niissä on jotenkin intiimimpi tunnelma, oletko ottanut ne alempaa, kyykkien? Kaiken kaikkiaan kiva sarja.

 6. Kauniita kuvia, taas!

  Kiitän lanttu reseptistä ja onnittelen silakkavoitosta!

  Sunnuntai illan tervehdys Kölnistä.

 7. Nama ovat aivan upeita! keskimmaiset ovat lempparini. Ihana rauha naissa ja aivan upeita valoja.

 8. Minäkin pidän eniten niistä kahdesta alimmaisesta. Toisessa kaikki on hauskasti (?) mullin mallin ja alimmassa on hyvä rytmi.

  Upea kokonaisuus.

 9. Katriina,
  Nin pimeää että ilman kolmijalkaa ja pitkää valotusaikaa ei onnistu. Siis käsivaralta kuvaamisen voi unohtaa. Kokeilin vaihtelevasti manuaalilla 2 s – 8 s aikoja, lisäksi kokeilin erilaisia aukkoja. Vaikea sanoa, että mitä, meinasin oikeasti j-ä-ä-t-y-ä pystyyn, niin kylmä oli, hrrrr! Photoshopilla piti vielä kotona säätää tasoja. Semmosta opettelua. MUTTA noissa alemmissa kuvissa madalsin jalkaa, lisäksi taisi olla 55-200 objektiivi rungossa. 🙂

  Kata,
  Kiitos ja ole hyvä! 😀 Köln kuulostaa niin eksoottiselta, ollapa just nyt ulkomailla *huoh*

  M’man,
  Kiitos 🙂

 10. Jos nyt minäkin pistäisin kauhani puuroon,
  laitan vain ekan parhaaksi ja muut saavat olla paikoillaan.
  Perustelut; se vain on niin hyvä. Mielstäni siinä tnuo taustan rakennukset kruunaavat kuvan, muut ovat hiukan enempi tuollaisia ”tavanomaisia” hautakuvia. Ei niissäkään mitään vikaa ole.

 11. Jatkan vielä, nyt katselin niitä isommassa koossa.
  Kakkoseksi laitan ehdottomasti alimman, siinä
  nuo kukat kehystävät kauniisti hautoja.

 12. lepis,
  kirjoitimme näköjään tismalleen samaan aikaan! Kiitos paljon sinullekin mielipiteestäsi.

  KooTee,
  Kiitos ja mukava kuulla, että miksi, tässä oppii itsekin. Näköjään jokainen kulkee samaa polkua kuvaajana, ja se voi tietysti lähes ikänsä kuvanneista olla sitten tavanomaista ja tylsää. Voi että, kun osaisikin kaikki kliseiden karikot välttää, mutta mahdotontahan se on. Minä olen ihan innoissani vain, että sain tärähtämätöntä kuvaa kortille 8s valotusajalla, mulle se on mieletön voitto. (kamera oli epätasaisella nurmikolla vinossa ja vinksin vonksin ja näpit jäässä ja hampaat kalisi ja varpaat oli kohmeessa, hehe)

 13. Oli aivan pakko tulla takaisin naita hautakuviasi katselemaan. Ne jaivat mieleen kun kavin asken.

  Isani hautakivi asetettiin viime viikolla juuri ennen pyhainpaivaa. Olisin halunnut olla lauantaina siella sytyttamass akynttilaa. Naitten kuviesi kautta olisi kuin olisin kaynyt isani haudalla. 🙂

 14. Voi M’man, kosketti syvältä.

 15. Nyt vasta ehdin uudelleen perustelmaan mielipidettäni. (Ai että kiukuttaa, kun ei voi katsoa kuvia yhtä aikaa, kun kommentoi – kiukkuinen sivuhuomautus).

  Ensimmäisessä kuvaan antaa paljon nuo taustan rakennukset. Siitä syntyy kokonaisuus. Lämmin sellainen. Toisessa on enemmän tasarytmiä kuin noissa alemmissa. Olen järjestyksen nainen, valokuvauksessa, en muuten. Kolmas on sinne tänne hölkyn kölkyn, liian levoton minulle. Alimmassa tökkii pikkujuttu, nuo aivan reunassa olevat kynttilät, luonteeni mukaisesti toivoisin niiden olevan joko reilusti mukana tai kokonaan pois.

  Pedantti. Vanhanaikainen. Jäärä. Kyllä – olen kuullut kaikkea tuota itsestäni :-D.

 16. Sellaista se on Krisu, taiteen edessä täytyy uhrautua.

  Se tiedetään, että ystävämme Mari on pedantti ja varsinainen jäärä.
  Minäpä olisin käyttänyt omankäden oikeutta ja
  photoshopannut nuo alimmat kynttilät pois ;))

  Yö kuvat ovat aina mukavia, niitä kyllä kannattaa aina yrittää.

 17. Mari,
  Kiitos, taas sitä oppii. Muttamutta. Nyt jos tuosta alimmasta rajaa reunakynttilät pois on vastassa uudet ”liian” reunassa olevat kynttelit, nehän ovat vieri vieressä. Minusta tuo logiikka pettää.

  KooTee,
  Näin on, haha! Tai oikeastaan ilmiselvien ja kömpelöiden virheiden edessä taivutaan, mutta tästä erilasten mielipiteiden määrästä sen huomaa, että meillä jokaisella on oma ”daideellinen” näkemyksemme, ja sehän sallitaan, eikö?
  Yökuvia on mahtavaa kokeilla ja tulokset ovat aika helposti hyvin tyydyttäviä.

 18. Anioni

  Oi miten k a u n i i t a.

  Millä hautuumaalla kävit kuvaamassa?

 19. Tosi kauniita ja tunnelmallisia kuvia. En osaa nimetä suosikkia 🙂

 20. En sanonutkaan, että rajaisin – logiikka ei siis petä 😀 Sanoin, että ne tökkii, toivoisin niiden olevan pois tai kokonaan mukana… Eli olisin minäkin käyttänyt KooTeen mainitsemaa oman käden oikeutta. Sama koskee tuota vasemmalle raunaan sulloutunutta kynttilää. Okei, vaikenen taas – hetkeksi.

 21. Tosi hieno tunnelma! Hautausmaat ovat aika kauniita paikkoja tunnelmavalaistuksessa.

 22. HEH, sulla hyppii lehdet jo bannerissakin! Kiva!!!!!

 23. Anioni,
  Kiitos. Lamminpään hautuumaalla olin, oli lähin. Kauniimpaa olisi voinut olla Ylöjärvellä, ei sinnekään nyt pitkä matka olisi ollut.

  Jutta,
  Kiitos sinullekin. 🙂

  system operator,
  Kiitos. Odotan jouluaattoa jo innolla. Toivottavasti silloin on myös hiukan lunta. 🙂

  Mari,
  Hämäläiselle täytyy kaikki selittää h i t a a s t i, ei se muuten ymmärrä, hah! vai peittelyä ja piilottelua fotarilla? Hmm.. täytyy kokeilla. 😉
  Olin tehnyt joutessani tuon kolmen kuvan kollaasin jo aiemmin. Sääli, kun en ollut ottanut bannerin mittoja tehdessäni huomioon, nyt en viitsinyt venyttää sitä ja niin jäi ”tyhjää” ylös ja alas. Muuten olen siihen tyytyväinen, mukavaa, että sinäkin! 😀

 24. Oikeasti nuo sinapinkeltaiset suikaleet ryhdistää syksyn tuntua bannerissa. Siis minun mielestäni onnekas harmi.

 25. Tunnelmallisia kuvia. 🙂

  Rullasin sivuja ylös ja alas ja yritin vertailla muokattua alkuperäiseen alimmaiseen kuvaan, kumpi olisi parempi, enkä osannut ratkaista. 🙂 Minua ei nimittäin häiritse erityisemmin alimmaisen kuvan rivistä poikkeava kynttilä. Pikemminkin rivistä hieman poikkeava kynttilä korostaa kuin häiritsee muiden kynttilöiden muodostamaan kaarta. Joskus nimittäin epätäydellinen voi miellyttää silmää enemmän kuin täydellinen.

  Toiseksi viimeisen kuvan
  alalaidassa olevat molemmat irralliset lyhdyt olisin rajannut kuvasta pois. Olisin rajannut kuvaan keskellä olevan kynttiläryhmän ja sijoittanut sen kultaiseen leikkaukseen joko hieman enemmän oikealle tai vasemmalle nykyisestä keskipisteestä.

  Kultaisen leikkauksen saa helposti jo kuvaustilanteessa, kun laittaa kameran näytölle ruudukon näkyviin. Näin tekemällä ei sitten tarvitse kotona askarrella kuvien kimpussa niin kamalasti.

  (Kolmijalka on muuten tosi hieno keksintö. Saa nähdä, milloin saan sellaisen ostetuksi. Niin ja parempi kamerakin pitäisi saada. Ja objektiiveja. Ja ja ja… 😉 )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: