Marraskuun ruokahaaste

Kulinaarimurulan järjestämän lokakuun ruokahaasteen voitto tuli Melukylään! Olen niin iloinen, etten tahdo nahoissani pysyä, kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos kaikille, jotka äänestitte Sesonkisilakkani korkeimmalle palkintopallille. Mahtoiko olla ensimmäinen kerta, kun voitto menee puhtaasti ruokablogien ulkopuolelle? 

Kiitän myös muita kisaan osallistuneita, hyviä reseptejä kaikki. :)

Voittajana tehtäväni on nyt julistaa marraskuun teema ja kisan säännöt. Säännöt ovat kuta kuinkin entiset, mutta teema onkin jo kinkkisempi juttu. Kaikista päässäni risteilevistä haja-ajatuksista päädyin tähän:

Lammas!

…on marraskuun ruokahaasteena. Saa toki olla ulkomaillakin tuotettua päkää.

Itse olen syömisessä ja ruoanlaitossa hyvin pitkälle sesonkiajattelija lisäksi pidän myös lähituotetun ruoan hyväksikäyttämistä parempana kuin kaukaa maailman ääristä lennätetyn syömistä. (Esimerkiksi tavallinen halpa kaali ja hapankaali sisältävät monin verroin enemmän C-vitamiinia kuin tänne tuodut appelsiinit. Kuitenkin me miellämme sitrukset aivan järjettömän C-vitamiinipitoisiksi. Kyllä mainos vaan on poikaa!) 

Olen onnekas, asuimme vajaa 10 vuoden jakson ’maalla’ 25 km päässä Treen keskustasta. Olemme nähneet keväisen karitsoinnin sekä ruokkineet lampaita kesällä läheisellä niityllä. Oma ’paistimme’ oli aina seassa, hah! Loin monta hyvää suhdetta lihan- ja mm. hunajantuottajiin, jotka eivät ole katkenneet. Aina marraskuun aikana odotan soittoa:” Otatko lampaan?” Ja minähän otan, kokonaisen. Valmiksi paloiteltuna, vacuumeissa, taatusti keväinen karitsa, kilohinta läpeensä sama koko päkällä. Jos joku sanoo minulle, että lammas maistuu villasukalle, niin yleensä vastaan, etten ole ikinä maistanut villasukkaa, enkä tiedä miltä se maistuu, mutta tiedän, miltä maistuu hyvä lammas.

 

Osallistuminen

Haasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt (blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi). Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi.

Jos haasteruoan resepti ei ole postaajan oma viritelmä, on postauksessa kohteliasta ilmoittaa ohjeen alkuperä.

Haasteruoka tulee postata 1.-25.11.2008 välisenä aikana.

Haasteeseen osallistutaan ilmoittamalla haastepostauksen URL tämän jutun kommenttilootaan tai sähköpostitse osotteeseen  s-posti  (kaikki kirjaimet tietysti pienellä.)

Ilmoittautuminen päättyy 25.11.20008 klo 24.00, jolloin haastepostausten osoitteiden on oltava tiedossani.

Marraskuun ruokahaasteen järjestäjänä jäävään itseni sekä kilpailusta että varsinaisesta äänestyksestä.

Äänestys
Haasteeseen määräaikaan mennessä ilmoitetut postaukset julkistetaan 26.11.2008, jolloin alkaa myös äänestys. Äänestystapa ilmoitetaan haastepostausten julkistamisen yhteydessä.

Äänestysaika päättyy 29.11.2008.

Jos äänestysajan päättyessä useammalla postauksella on yhtä korkea äänimäärä, valitsen voittajan näiden postausten joukosta korkeimman omakätisesti julistamalla itseni juuri nyt kisan ylimmäiseksi tuomariksi. ;)

Voittaja julkistetaan 30.11.2008.

Joulukuun ruokahaaste
Marraskuun 2008 ruokahaasteen voittaja järjestää joulukuun 2008 ruokahaasteen. Aiheen valinta, säännöt, aikataulu ja äänestystapa ovat hänen päätettävissään.

Onnea ja luovuutta kisaan ihan jokaiselle!