Kuvat suurenevat klikkaamalla.
Lokakuun ruokahaasteen teemaksi pläjäytti viime kuun voittaja Kulinaarimuruja-blogista silakan. Jooh, siis silakka on teema. Mitä siitäkin nyt tulee mieleen, ei muuta kuin ne perinteiset paistetut ja pottumuusi. Onhan silakka hyvää, on, on, mutta gamalan vähän sitä tulee käytettyä.
Ja sitten mä yllätin itsenikin, kun kävin kitisemässä Kulinaarimurulassa, etten keksi mitään, kun muistin, että mullahan on jo vuosia ollut silakkaherkku, jonka teen suunnilleen kolme kertaa vuodessa. Vaikea arvata: vapuksi, juhannukseksi ja tietenkin joulupöytään! Kulman takana se jo on joulukin, kuulkaas.
Krisun sesonkisilakat
aineet:
- reilu 600 g silakkafileitä
- vajaa 1 dl väkiviinaetikkaa
- + n. 2 dl kylmää vettä
- reilu rkl suolaa
- vajaa desi hunajaviinietikkaa
- reilu 2 dl oliiviöljyä (oliivi, rypsi, rapsi, mikä vaan käy.)
- 3-4 rkl sokeria
- suolaa sopivasti ja pippuria myllystä (valko tai musta, kumpi käteen sattuu)
- punasipuli renkaina
- punainen paprika pienittynä
- runsaasti rosepippuria
- pikku ropsaus viherpippureita
- sinapinsiemeniä
- rakuunaa
Resepti on alun perin jostain Teija Sopasen kirjasta, mutta täysin alkuperäinen se ei enää ole, ainemäärät ja suhteet ovat muuttuneet matkalla.
Herrr-rkulta nayttaa! Mina kun olen kalan suuren suuri ystava, ihan nappikselle taalla kuolaan. 😉
Kuvatkin herkullisia, ihan kuin voisi vain ojentaa kattaa ja ottaa tuosta poydalta palasen. 🙂
M’man,
Älä kuolaa näppikselle, käy ostamassa kalaa. 😉
Oh. Mie en oo jaksan koko silakkaa viel miettiä enkä taida enää ehtiikää. Kouluki alkaa ens viikolla huhheijaa.
Noita hopiakylkiä kyllä haluisin maistaa, pitää kokkeloida joku vapaapäivä.
Tuo viimeinen kuva ❤
Hanna 🙂
Täältä ei saa mistään silakkaa ja olen kauhean kateellinen ja nälkäinen.
Tosi herkulliselta näyttää!
Tännehän se ruokahaasteen voitto napsahti! Onnea silakkaparvellisen verran 🙂
Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, mitä mukavaa marraskuun haasteteema pitää sisällään.
Kata,
Saako teillä sitä tuoretta silliä? Meiltähän ei sitä saa ja mulla olisi monta kivaa kokeilematonta ohjetta sillille yhdessä ruåttalaisessa keittokirjassa 😦
VOITIN, VOITIN, JIIHAA! Kiitos tiedosta, Välispiikki.
Tai siis silakkaresepti voitti. Olen jo salaa käynyt nuuhkimassa arkistojen uumenissa, että mitäs kaikkea haastesapuskaa te olette blogeissanne laittaneet, etten samaa sano. Mutta eipä ole helppo tehtävä, vaikka niin luulisi. 🙂