Lehdet/Leaves III

Haluaisin tietää, kumman kuvan valitsisit, jos pitäisi valita jompi kumpi. Samaa otosta edustavat, alempaa on vain rajattu tiukemmin ja hiukan keikautettu eri vinkkeliin, vaikka ylempi on oikeasti vaaterissa. Molemmat suurenevat klikkaamalla.

Mainokset

15 comments

 1. Pitkään mietin. Alemmassa kiusaa tuo tosi lähellä reunaa oleva uppoava lehti, se on niin lähellä reunaa, muttei kuitenkaan reunassa.

  Kummassakin tykkään noista oksien / törröttäjien ”viiruista” taustalla. Ne tuovat hässäkkää, muttei liikaa.

  Kaikesta huolimatta valitsisin ylemmän – turvallinen ja ilmava. Se tuo tietoa siitä, mistä nuo lehdet voivat olla lähimenneisyydessä lähtöisin.

 2. Ylempi minunkin mielestäni, se on jotenkin ”ilmavampi” Tai tietysti riippuu käyttötarkoituksesta mutta kuitenkin ylempi

 3. Mitäpä tässä enää sanomaan, Marin kanssa olemme yleensä (?) rajauksissa harvinaisen samaa mieltä. Niin tässäkin.
  Jos rajaamaan alkaa niin sitten voi rajata reilusti, mutta tämän rajaaminen enempi vaatisi sitten jo hiukan muutakin työtä kuin rajaamisen.
  Tähän astisista lehtikuvistasi paras.

  Kävin tsekkaamassa lehtikuvasi antamassasi osoitteessa, loppulausunto ”menettelee”, jos ajatellaan kaikkia yhdessä niin epätasaista, mielestäni. erittäin hyviä, hyviä ja kohtuullisia.=D
  Niinhän ne kuvat jokaisella.
  En alkanut siellä kommentoimaan oli loota niin piilossa etten alkanut etsimään =)

 4. Hienoja kuvia. Minusta ylempi on kivempi, sopusuhtaisempi jollain tapaa. Alemmassa lehdet tulevat ehkä liian ”lähelle”.

 5. Katselin nyt uudestaan näitä kuvia ja suurenpana niissä näkyy mielenkiintoisia asioita vedessä, ei pelkästään lehdissä.

  Laitoin itsekin taas lehtikuvan ja pari kuvaa tulossa lisää.

 6. Minä valitsin alemman kuvan. Perustelu; kuvan tärkeimmät elementit, lehtiryhmä, koiranputki oikeassa kulmassa ja heinien varjot vedessä, muodostavat kokonaisuuden. Kuva on selkeämpi kuin ylin. Asettelu onnistunut.

 7. KooTee tuskin tarkoittaa noita pölypalleroita 😉 Ootkos Krisu huomannut, että kamerasi kennolla on likaa? Näkyy suuremmissa kuvissa hyvin.

 8. Pölyvahti iski jälleen, on minukin kennoni ( siis kameran) puhtautta seurannut tarkasti. Puhdistuksen tarpeessa se nytkin olisi, mutta putsaan kuvasta.
  =DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 9. Joo siis juu ja hei vaan ja kiitoksia ihan jokaiselle! Mari: Jos olisin rajannut sen uppoavan lehden kokonaan pois, olisi reuna tullut vaarallisen lähelle itse päälehtihässäkkää, daa? (nyt, kun me tätä venättäkin jo osataan hehheh). toisaalta tiedän sun nurjan rutinan, jos rajaa jotain ’poikki’, niin kuin nyt tässä olisi voinut sen hukkuvan lehden katkaista (kylläpäs, se hukkuu muutenkin!). Näistä taas opin, että kuvanottotilanteessakin voisin vähän katsoa, mitä teen, ja miten joudun mahdollisesti myöhemmin rajaamaan etc. Nämä lehdet olivat vaan aika pahassa paikassa ja minä roikuin kuolemaa halveksuen lehdistä liukkaan veneelle tarkoitetun alustan päällä mahallani yläkroppaa veden yllä (rautaisilla, huom 😀 ) vatsalihaksillani kannatellen.

  Uusia kiitän erikseen mielekiinnosta: Mukavaa, että kommentoitte, Amalia ja Elina! uudet tuttavat ovat aina tervetulleita. teen vastavierailuja pian. 🙂

  Arleena,
  Selkeä oma mielipide, hienoa! Minusta molemmissa kuvissa on puolensa, olisi kai pitänyt rajata radikaalimmin, että ero olisi suurempi. Alemmassa pidän juuri pääkohteen, lehtien läheisyydestä, ylemmässä viehättävät nuo rannan lehtien kuplat ja koiranputki heijastuksineen.

  Mari,
  Huomasin juuri Aleksis Kiven päivänä, kun lippua sinistä taivasta vasten kuvasin, että aivan täynnä pölyä ja ihme pilkkuja. Pölykarvoja sain varovasti poistettua ja kuvankäsittelyssä muut tahrat (näistä unohdin kiireessä tarkistaa) mutta mitäs nyt tapahtuu? En osaa itse puhdistaa, pitääkö viedä kameraliikkeeseen? onko se kallista? Toinen kysymys: johtuuko se nyt tästä ’likaisuudesta’ vai mistä, kun tuppaa valoa vasten tulemaan aina vihreitä ympyröitä kuvaan? Eikä tarvita edes valoa: Äsken juuri tulin ulkoa pimeästä, yritin kuvata kuuta (voihan pee, sanon 😦 Päädyin ottamaan pari kuvaa Pispalan rinteestäkin, niin eikös vihreätä pilkkua ilmesty lyhtypylvääseen! purin kuvat jo koneelle, meinaan. Ei oo sitten yhtään nyt helppoo… 😉 Niin ja oli siellä vedessäkin roskia, etteivät ne kaikki ole mun kennollani.

  KooTee, on se vaan niiiin hyvä, että joku vahtii sinuakin. 🙂

 10. Ylempi! Siinä on kontrastia.

 11. mm

  Alempi tunkee iholle… Tunnelma on aivan erilainen noissa kahdessa kuvassa. Ylempi kuvaa vettä, jossa on lehtiä ja alempi lehtiä veden pinnalla..

 12. Onko sulla vastavalosuoja? Voi johtua linssin heijastuksistakin ne vihreydet. Tai sitten lika heijastelee.

  Kenno on helpohko puhdistaa itsekin.

  Toki siinä aina koskettelee sitä maagista kennoa ja töpeksimisen vaara on, joten tälle ohjeelle en todellakaan anna takuuta tai vastaa mahdollisista tuhoista.

  Itse kuitenkin tilasin Digitarvikkeesta oman kennon levyisiä Sensor Swappejä ja Eclipse litkua. Sitten kastelen kylppärin (ettei pölyä ilmassa) ja napsautan kamerasta kennon puhdistuksen päälle, vedän pari kertaa Eclipsellä kostutetulla Sensor Swapillä, vaihdan lastan uuteen, vedän taas ja otan koekuvan. Jos pallerot eivät ole poissa tai uutta on kehissä, niin sama uudelleen.

  Sensor Swappien kanssa ei kuitenkaan kannata kitsastella, vaan vaihtaa niitä jo parin pyyhkäisyn jälkeen, ettei ala siirrellä sitä likaa ees taas.

  Tähän olen ollut itse tyytyväinen, niihin suteihin ja imuritemppuihin ei kannata lähteä, tuhon vaara on ilmeisen paljon suurempi huonommalla lopputuloksella.

  Kyllähän se ekan kerran vähän kammoksuttaa itse alkaa siellä tökkiä, mutta toimi tulee vähitellen rutiiniksi, teen sen kolmisen kertaa vuodessa itse.

  KooTee osaisi antaa hyviä kokemuksia asiasta, harrastelee samaa tekniikkaa puhdistuksessa.

  Liikkeeseen vienti maksanee joitain kymppejä, mutta ainakin mulle lähettäminen Hesaan ja takasin vie aikaa ja vaivaa. Näin selviän nopeamminkin.

 13. Vai osaisi antaa….tiedä häntä. Jotenkin noita Marin ohjeita minäkin noudatan, mutta en ole niin perusteellinen, että kastelisin kylppärin.
  Voihan sen tehdä vaikka suihkun/saunan jälkeen =)

  Mari on luonteeltaan tarkka, näkeehän sen jo kuvausjäljestäkin.
  Sinulla taitaa olla hiukan samaa vikaa kuin minussa, kuvatessa ei malta rajailla tarpeeksi, se tulee tehtyä vasta työpöydällä?

 14. Nyt tama kuva sanoo kylla jotain. Ja on kommentointi jaanyt, en ainaskaan nae jalkeani taalla.

  Itse valitsisin tuon ylimman.
  Kaunista miten lehdet ovat puoliksi upoksissa, puoliksi kuivilla. 🙂 Tulee kevyt olo tata katsellessa.

 15. sammakko ja mm, pitkästä aikaa! kiitos mielipitestänne. 🙂

  Mari,
  Litkuja ja vessan kastelua? uuh…

  KooTee,
  Samaa vikaa on, vasta pöydällä rajaukset, kuka sitä niissä tilanteissa ehtii? En minä ainakaan. 😀

  M’man
  Kiitos ja onpa mukavaa nähdä sinunkin puumerkkisi täällä, vaikka hiukan sainkin ’töniä’ 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: