Kalamarkkinoilla Tampereen päivänä

Tampereella on kalamarkkinat Laukon torilla kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä. Ne kestävät perjantaista sunnuntaihin. Tänään oli kaunis ilma, ja myös Tampereen päivä, joka tarkoittaa kaikenlaisia tapahtumia ympäri kaupunkia. 

Meidän piti poikien kanssa mennä Vapriikkiin Tiibet-näyttelyyn. Sinne olisi kaiken kukkuraksi päässyt vielä lastenlipuilla jokainen, vaivaisella kahdella eurolla per pää siis. Arvatkaapa kuka jätti silmälasinsa kotiin? Päässäni olivat vain aurinkolasit… toki niissä on vahvuudet, mutta silti. Näyttelyissä saattaa olla hyvinkin hämärää, että suoraan keskustaan, josta ei siis saanut parkkipaikkaa. Kun viimein annoin periksi ja ajoin maksulliseen parkkitaloon, pääsimme vihdoin tungeksimaan aurinkoiseen mutta tuuliseen kaupunkiin muiden mukana. 

Emme ole vuosiin käyneet kalamarkkinoilla. Syy on yksinkertainen: Eihän siellä myydä kalaa! Missä ovat tuoreen kalan kauppiaat, kysyn vaan? Loimulohen paistajien määräkin hupenee vuosi vuodelta, kohta näillä ’kala’markkinoilla ole enää kuin viipurinrinkiläkauppias, karkkikauppias ja tyrnituotteiden myyjä, loput pitävät kalapyttäribaaria tai myyvät lettuja… 

Ostimme poikien kanssa aivan ylihintaisia paistettuja muikkuja (6€ annos), jotka veimme kotiin ja tein pottumuusia seuraksi. Missä olivat tuoreet muikut? Saaliiksi sain valokuvia loimulohesta, joka sekin taitaa olla vain pahamaineista kirjolohta. Kassiloheksiko sitä kutsutaan, vai pussi? Jos haluaisi syödä oikeasti terveellistä lohta, sen pitäisi olla villiä ja vapaata, vaikka Tenosta pyydettyä. Mistä sitä meikäläiset semmoisia lohia? Ja mitähän sekin sitten maksaisi, kun Norjan tehotuotettukin, muka hienompi lohi maksaa ihan kamalan paljon.

Mainokset

6 comments

 1. Aivan vesi herahti kielelle tämän huikean kuvasarjan ääressä! Nam!

 2. Edith

  Hei, minä kävin kalamarkkinoilla lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina oli enemmän tuoreen kalan myyjää kuin tänään sunnuntaina. Jotenkin kuvittelen, että valtaosa väestä oli paikalla nimenomaan syömässä kalaa ja nauttimassa mukavasta tunnelmasta, eikä haaveilemassa siitä että pääsisi kohta vaeltamaan Lenin-museoon turska käsilaukussa 😀
  Loimulohen myyjiä oli mielestäni enemmän kuin viime vuonna. Kannattaa varmaan laittaa palautetta tapahtuman järjestäjille, eihän he muuten tiedä mitä on ihmisten mielessä.

 3. This flower look amazing! I’ve never seen one like it before. 🙂

 4. Kuvista saattaa saada savun mehevän tuoksun nenäänsä, tykkään tosi paljon loimutetusta ja savustetusta lohesta heti nautittuna. Ja friteeratut pikkumuikut samoin ovat herkkua. Tenon lohesta ei voi kuin haaveilla, joten ostan kotimaista kirjolohta. Siinä on vähiten ympäristömyrkkyjä, villi merilohi taas jää sen takia pois laskuista kokonaan.

 5. lepis, kiitos!

  Edith, (Elmaelina?) mua jaksaa naurattaa tuo ’turskat kainalossa Lenin-museossa’-mielikuva aivan älyttömästi. 😀 😀 😀
  Kyllä mä yhdelle hallin tunnetulle kalakauppialle, joka taannoin takavuosina pelkkää kypsää kalaa myi hänkin kalamarkkinoilla, rutisin tästä tuoreen kalan puutteesta. vastasi vaan, että:-’Halli on lähellä, ei täältä kukaan osta.’ Mutta maailma muuttuu, että voisihan sitä taas yrittää puhua tuoreen fisun puolesta, näin kuluttajakin kun olen. 🙂

  Katriina, savustettu kala on aivan parasta, ei siitä mihinkään pääse. 🙂 Onko näin, että kirjolohi on jo parempaa evästä kuin Norjan merilohi? Mihin tässä ollaan menossa, hui!

 6. Ylihinnoittelun takia olen itsekin jo monena vuonna kävellyt vain kalamarkkinoiden vierestä ohi. Kummastelen yleensäkin torimyynnissä sitä, että monet välikädet puuttuu, mutta hinta on silti kalliimpi kuin sisätiloista ostettuna. Ei ole vaan koskaan tullut kysyttä kauppiailta miksi näin on, ehkä sille on hyvinkin järkeenkäypä selitys.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: