Suihkulähde!

Olen halunnut veden solisemaan pikkuruiselle pihallemme siitä asti, kun tähän pari vuotta sitten muutettiin. Mitään maahan kaivettua limaantuvaa muovikaukaloa en kuitenkaan ole halunnut, jo pihan koko on asettanut avolätäkkösuunnitelmille käytännön esteitä.

Pinsiön taimistolla muutama viikko sitten nähty esimerkki sai vihdoin aikaan toimintaa.

Tarvikkeet:

 • vesipumppumoottori (en minä sen nimeä tiedä, hyvänen aika! Joku moottorikone)
 • kiviä (paljon kaikkea isompaa alle, koristekiviä kerros päälle)
 • umpinainen isoiso purkki, johon vesivekotin mahtuu sisään (Mies toi puutarhaltaan, luontaisetu, heh)
 • vettä kraanasta

Homman toteutti juhannuspäivän iltana Mies. Sateessa. Ja koska Mies liioitteli hiukan purkin koossa, piti ihan kivivarkaissa käydä läheisellä tietyömaalla. Ei saa kertoa kenellekään, hys…

 

Mainokset

8 comments

 1. Juuri tuosta minäkin olen haaveillut. Sen pitäisi solista terassilla. Kerran jo haeskelin pumppuja ja allasta. Ei löytynyt, mutta nyt saa varmaan kohta puoleen hintaan. Lähden uudelleen kierrokselle uusiin kauppoihin.

 2. vuorivaahtera

  Hei, mihin sinä sait kätkettyä sen sähköjohdon? Uudessa talossamme ei ole vapaata ”piuhaa” pihalla lojumassa, harmi. On 17 ulkovalaisinta ja pari ulkopistorasiaa, mutta käärmeen lailla luikerteleva johto kintuissa ei houkuttele; varsinkin kun siihen olisi vielä jatkuvasti kompastelemassa kolme koheltajaa. Täytynee unohtaa solinat…

  Minun ostoslistassani seisoo tällä hetkellä Tuuren pihlaja, kääpiövuorimäntyjä, pallotuijia, seppelvarpua, lamoherukkaa, kultatyräkkiä (kiitos blogisi) ja sateenvarjojalava. Tosin viimeksimainittu tönöttää täällä lähes joka pihalla, täytynee siis harkita vielä haluanko minäkin sen. Tontti on rutikuiva etelärinne, joten haastetta riittää. Nurmikkoahan minulla ei ole lainkaan.

 3. Onpa komea, yksinkertaisuudessaan nerokas 🙂 Tuollaisen minäkin voisin ottaa pihaani. Olen ihastellut puutarhaliikkeissä myös sellaista isoa pyöreää kiveä, jonka keskellä olevasta reiästä vesi pulppuaa.

  Vuorivaahtera, sähköjohdon voi kaivaa maahan jaloissa kuljeksimasta, kunhan muistaa syksyllä kaivaa johdon ja moottorin talteen lämpimään paikkaan.

 4. Wautsi! Jotain tuon tapaista minäkin tahtoisin. Isoissa ruukuissa vaan tuppaa olemaan ne riivatun reiät pohjassa :(!

 5. Sinä onnellinen, jonka mies osaa toteuttaa unelmia!

 6. arleena,
  Pienen terassini reunalle minäkin sitä ensin ajattelin, mutta siinä on jo grilli ja pöytä ja tuolit, siispä tämä on juuri ulkopuolella.

  Vuorivaahtera,
  Kuvasta näkyy, että ruukku on aidan vieressä. Kuvasta vasemmalle alkaa katettu terassi. Aidan viertä samaten vasemmalle seuraamalla pääsee (grillin taitse)suoraan ainoaan sähköpistokkeeseen pökkäämään sen vesipumpun johdon, joka on muuten yllättävän pitkä. Mietin pitkään myös pihan toista kulmaa tälle ”suihkulähteelle”, mutta juuri tuo johdon vaivaton kulku ratkaisi. Lisäksi sen voi laittaa päälle ja sammuttaa sisältä.
  On sulla puuhaa, kun tuon listan olet ostanut ja ne vielä maahankin kuoppaat. Nyt on ihan pakko ihmetellä: Kasvaako mulla kultatyräkki? En tiennytkään! 😀

  Celia,
  Minä en ole semmoista kiveä nähnytkään, kuullostaa mukavalta semmoinenkin. Tuon pumpun mukana tuli kaksi muutakin suutinta; toinen nostaa veden suht korkealle oikeaksi suihkulähteeksi ja toinen tekee semmoisen hunnun. Että on tässä vaihtoehtoja. Minulle riittää tuo pienin vaihtoehto ja se solina. Pumppu täytyy säilyttää talven yli vedessä, uh. Saunan lauteiden alla? Ei mulla mitään varastoja vesisäilytykselle rivitalossa ole, ei ole erillistä kodinhoitohuonettakaan.

  Kata,
  On se. Kiitos 🙂

  Maijja,
  ”Purukumilla me paikkasimme sen lallallaa..” 😉 Pelkkiä reikiä niissä ruukuissa on, olet niin oikeassa. Kiersin yksin ja Miehen kanssa vaikka kuinka monessa puljussa etsimässä reiätöntä isoa ruukkua, ei niitä ole. Mies toi sitten Hesasta tuon, ja oli laittanut sinne tulpan pohjaan.

  katriina,
  Kiitos 🙂 Osaan kyllä arvostaa tätä(kin) ominaisuutta hänessä. (Ruukku on hiukan yli-iso, että on siellä sisällä jotain muutakin, pumppu taisi tarvita korotusta, että olisikohan siellä vanha ämpäri ja joku iso savinen kukkapurkin alustakin. Verkostakin mulle käytiin puhumassa, mutta ei sitä nyt kauppojen kiinni ollessa muututa rautaverkoiksi mitenkään, eikä edes tiedetä, mistä sitä voisi kähveltää. 😀 )

 7. opaaa

  Hei, täähän toimii isossaki altaassa. Tiiliskiviä altaan pohjalle ja tommonen ruukkujuttu päälle :)) pumppu laitetaan isoon altaaseen, josta letkulla johdetaan vesi (ruukun reiän kautta) sisälle ruukkuun. ja sitte vielä valot, kiitos tästä ihanan inspiroivasta ideasta!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: