Ruokakuvia

Jäniksen kaveriksi sunnuntain pataan laitoin mm. herkkusieniä.


En ole tainnut kertoa, että olen parsahullu? Voisin syödä tuoretta parsaa joka aterialla. Minulla on parsakattilakin, se on aarteeni, eikä ollut hinnalla pilattu. Eläköön Ikea ja sen halvat hinnat!

Kuvissa yllä ja alla on eilinen evääni: valkoista parsaa keitettynä omatekoisen sitruunamajoneesin kanssa. Joku mikälienee lisuke sivussa on savulammasta. Pieni kiiltävä keko sen vieressä on valkosipulihyytelöä, makeahkoa.

Kierrän yleensä Lidlin kaukaa ihan periaatteessa, yritän suosia suomalaista, ja lähituotettua ruokaakin, jos vain voin. No eihän se aina onnistu tokikaan, ja parsakausi tekee säännöllisen poikkeuksen tähän henkilökohtaiseen Liiteli-boikottiini: parsa on siellä jatkuvasti tuoreempaa ja halvempaa kuin lähimarketissani.

Jänispata valmiina. Siinä on porkkanaa, hiukan palsternakkaa, kolme isoa sipulia lohkoina, shalotteja, valkosipulin kynsiä, herkkusieniä. Kaikki pyöräytettynä voi-oliiviöljy-seoksessa. (Aidossa voissa siis, meillä ei korvikkeita käytetä.) Ruokalusikalliset Dijon-sinappia ja aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä ketsuppia (Heinz). Suolat ja pippurit. Yrttejä. Ruskistettu ja paloiteltu jäneksen raatokin tietysti oli mukana. Ja vettä.
Uunista ottaessa kaivoin jäniksen osat pois ja erottelin luut lihoista, paloittelin lihat ja laitoin takaisin kastikkeeseen. Silppusin vielä sekaan nipun lehtipersiljaa ja lorautin varmuuden vuoksi sopivasti sekaan oikeaa hylatonta kermaa. Ei näytä niin esteettiseltä kuvassa, mutta maku oli jotain erinomaisen ja taivaallisen väliltä, vaikka itse sanonkin. Nih.

Jälkiruoaksi ensimmäistä kertaa suoraan pussista Tohtori Ötkerin Paahtovanukas. Helppo valmistaa ja ruokosokerikin oli mukana. Grillivastuksen alla paahtuminen kyllä kesti hiukan kauemmin kuin sen pakkauksessa sanotun minuutin. Ei paha, pojat tykkäsivät kovastikin.

12 vastausta artikkeliin “Ruokakuvia”

  1. No tulihan niitä ruokakuvia – onneksi meillä syötiin tänään vähän myöhempään, on masu vielä ravittuna, muuten tulisi pikaisestikin nälkä noita kuvia katsellessa…

    ”Liiteri” boikotti on mullakin, veljeni aina ihmettelee, miksen käy siellä… En vaan osaa, mitään suurempaa katsantokantaa asiaan ei ole. Tosin huomasimme viime kesänä saarigrilliruokia ostaessamme, että siellä oli grilliin istuvat lihakimpaleet edukkaampia kuin muissa paikkakunnan kaupoissa – siispä mies asialle, ostoksille 😀

  2. Olenkohan mä nyt oikeassa blogissa, ruokakuvia… Melukylä tuossa lukee, juu, oikea on. Herkullisen näköisiä herkkusieniä, niitä minäkin käytän toisinaan, varsinkin kesäisin grillattuna. Parsa on hyvää, mutten muista milloin olen viimeksi oikeaa parsaa syönyt. Meilläkin syötiin tänään hyvin: hirvenlihasta tehtyä käristystä muusin kera. Erinomaista lihaa tällä kertaa, nam!

  3. Kyllä on herkullisen näköisiä ruokia. Nyt tuli nälkä. Pitääkö tosiaan odottaa jouluun, että voi yölläkin syödä? Minusta tuo ensimmäisen kuvan sieni näyttää muuten ihan pääkallolta. No, onneksi tämä ei ole mikään musteläiskätesti 😉

  4. Mari,
    Oikea taktiikka, joku muu hakee sapuskat Liiteristä, hah! Sanos, kumman parsakuvan valitsisit? Kanta edessä vai nuput? Älä sano nyt, ettet kumpaakaan, vaan jos nyt vaan pitäisi valita jompikumpi?

    Iines,
    On tämä, Melukylä, heh. Ja kyllähän tuohon kuvaukseen olen muistaakseni laittanut, että ei neulota eikä virkata, mutta kokataan kyllä. ;D
    On se hyvä, että on syöty tänään hyvää ruokaa Ankkalinnassakin! Ilma ollut kurjaakin kurjempi, jotain lohtua ruoasta!

    Elmis,
    Sehän ON selvä pääkallo, jestas! Musteläiskätesti, haha! Söitkö?

  5. Oi että vääntää veistä haavassa, meillähän ei ole vielä keittiötä… joskus on.
    Silmilläni söin, sienistäkin niin hyvät kuvat.
    Parsaa, siitä meillä tykätään.
    Mutta mistä sait jäniksen ?

  6. Minusta tuo jänispata näyttääkin juuri niin herkulliselta kuin kuvailet. Parsakuvat ovat upeita, näyttävät houkuttelevan maukkailta ja kevyiltä.

    Vain Lidlistä saa täällä pieniä kesäkurpitsoja, Prisma luulee vieläkin, että mitä suurempi sen parempi. Muuten yritän välttää koko kauppaa, mutta kun…sieltä saa hyvää arabica-kahvia, johon olemme tykästyneet, kreikkalaisia jättipapuja ja hyvää salsa-kastiketta.

  7. The last photo is calling my name….is that creme brulee? One of my favorite desserts!

    I always enjoy your food photos.

  8. Parsapulma 😀

    En oliskaan sanonut, etten kumpaakaan… Multa saa aina mielipiteen, halusi tai ei!

    Jos katson noita sun ”eilisen lounaan” kuvia, niin valitsisin sen kantakuvan. Se on siveliäämpi ja kuitenkin napakka *oops*. Jos taas sitten vertaan siihen olleen päivän ”parsan kanta näkyy” kuvaan, niin siinä ne näyttävät vähän väsyneiltä ja lerpahtaneilta. Etkä nyt laita likaista mielikuvitustasi lainkaan liikenteeseen!!!

    Ne ”eiliset” annoskuvat ovat muuten upeita! Herkkusienetkin terhakasti sommiteltuna. Ruokakuvista saat herkullisen näköisiä – taidat muutenkin pitää ruoanlaitosta – olen aistivinani sen valokuvistakin.

  9. Hanna,
    Teettekös te siellä kokkikoulussa muusta riistasta kuin hirvestä mitään? Sorsareseptit olisivat tervetulleita 🙂

    Arleena,
    Pian et muistakaan lyhyttä aikaasi ilman keittiötä. Ja jos se taas venyy, niin kuin aina tuppaa käymään, osaat arvostaa uutta ihanuutta kasin verroin enemmän! Jänikset ja muun riistan saan yli seitsemänkymppiseltä vielä metsästävältä isältäni. Toivottavasti vielä kauan…

    Helinä,
    En minäkään. 🙂

    Katriina,
    Näin meistä muka ei Lidlissä asioivista tulee silloin tällöin kuitenkin siellä piipahtelevia, hah.

    Sara,
    Yes, it WAS creme brulee and I ate it. 😉 I love it too.
    Thank you for your words. I do enjoy cooking and also taking photos of food.

    Mari,
    Ilmaisin itseäni huonosti: en siis osannut päättää kumpi ”eilisen lounaan” parsakuvista olisi parempi. Se jänispadan kanssa oleva lerpahtanut (sinä sen sanoit, en minä! :p ) parsa olikin ”eilistä”, ei sitä niin terhistytä edes kameran eteen poseeraamaan seuraavana päivänä. (nyt en voi enää ikinä katsoa noita kuvia ilman, että ajattelen muita asioita, kiitosta vaan, Mari-kulta! 😀 )
    Pidän kokkaamisesta, kyllä kiitos. Jotkut sanovat ruoanlaiton olevan vaikeaa. Ei se minusta ole. terapeuttista pilkkomista lähinnä. Tai sitten mä teen vaan yksinkertaista ruokaa, heh.

  10. En syönyt, kun ei meillä ollut mitään noin herkullisia kaapeissa. Arvaa, nyt jäin pohtimaan, oliko se noin musteläiskänäkökulmasta hyvä vai huono asia, että bongasin kallon mutten tuota lerpahtanutta parsaa. Minäkään sitä enää parsana näe 😀 Varmaan huono: enemmän hautaan kallellaan. Voi apua 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s