Marinoitua munakoisoa

Kylmiöstä löytyi munakoiso. En muista, mitä varten se oli hankittu. Ehkä se oli ollut vain kaunis ja kiiltävä kaupassa ja minulla nälkä? Joka tapauksessa se näytti tänään siltä, että jos sille ei pian tee jotain toimenpiteitä, jotka johtavat syömiseen, sen saa kantaa roskikseen. Tämmöistä sain aikaan:
Viipaloin suurehkon munakoison pitkittäin n. sentin siivuisiksi viipaleiksi, jotka sitten suolalla itketin (leivinpaperin päällä uunipellillä valmiiksi, huom!) Pistin itkemisen ajaksi uunin jo kuumenemaan täysille ja grillivastuksilla. Pyyhin suolan ja nesteen viipaleilta pois n. vartin jälkeen ja työnsin pellin uuniin. Grillasin viipaleita ehkä vajaa 10 min. Kuitenkin sen verran, että saivat hiukan väriä. Näyttivät siivut aika kuivilta uunista tullessaan, joten lorottelin heti hyvää extra virgin oliiviöljyä niille. (Olisikohan kannattanut öljytä siivut JO grillivastuksien alle laittaessa? Ensi kerralla kokeilen niin.) Jätin pellille hetkeksi jäähtymään.
Siivuttelin ainakin 8 valkosipulinkynttä. Mutta ne olivat marinoituja! Vähempikin riittäisi mielestäni, jos olisivat tuoreita, täytyyhän miedon munakoisonkin maistua.
Liemi:
Reilu rkl valkoista balsamicoa, sopivasti ( reilu desi? sen näkee, kun on hyvä määrä 🙂 sitä hyvää oliiviöljyä, suolaa myllystä, mustaa pippuria ja ruukullinen lehtipersiljaa silppuna.
Munakoisot pelliltä paloiksi ja sekaan. (Tässä kohtaa lisätään oliiviöljyä, jos tarpeen) Sekoitin kaiken ja siinä. Näyttää mössöltä, mutta maistui kyllä kanan jalan kanssa ihan hyvältä.
Luulen, että huomenna ovat maut parhaimmillaan, mikään ehdi marinoitua, jos heti syö.

5 vastausta artikkeliin “Marinoitua munakoisoa”

  1. Kiitos käynnistä !Tulen ehdottomasti sivullesi uudelleen joka kerta kun tekee mieli nauraa ääneen ja tykkään kyllä ainakin kerran paivässä nauraa ääneen joten hyvä ettei ilman syytä enää tarvi.
    Munakoisomössö oli herkullisen näköistä,itse teen koisosta ”vegemakkaraa ” eli ½ sentin siivuja paistetaan itkettämisen jälkeen kuivalla,kuumalla teflonpannulla kunnes saavat väriä ja sitten ne sivellään pullasudilla öljyllä joka maustettu valkosipulilla ja mustapippurilla.Viipaleet on hyvä säilöä leivinpaperin päällä kerroksittain ja maistuvat esim hiivaleivän päällä.

  2. Hienoa, että poikasi pääsi haluamaansa kouluun. Onnittelut. Käsittämättömän upea tuo kuu-kuva edellisessä postauksessa!

  3. Tuo mössö kuulostaa herkulliselta! Olen joskus tehnyt samantapaista Raija Orasen espanjalaisen ohjeen mukaan, marinoituja munakoisoviipaleita kylmänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s