Vaniljainen vadelmapiirakka

vatut

Tämä ohje toimii sitten mansikalla ja mustikalla ja puolukallakin, kokeiltu on. Eikä tämä paljoa eroa mustikkapiirakka-ohjeestani, vähän vaan aineiden keskinäiset suhteet vaihtelevat. Vaniljatangon sisus on koko piirakan juju.

Vaniljainen vadelmapiirakka

pohja:vattuja pinnalla

  • 150 g voita
  • ¾ dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kylmää vettä

täyte:

  • vajaa 1 l tuoreita vattuja  (mansikoita tai mustikoita)
  • 1 muna
  • 2 dl ranskankermaa
  • ½-1 dl sokeria
  • 1 vaniljatangon siemenet (NoMu:n vanilla paste t. vanilla extract on loisto keksintö! Kannattaa ostaa, jos lähellä olevissa kaupoissasi myydään NoMun tuotteita.)
  1. Tee ensin pohjataikina. Sekoita kuivat aineet ja nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin hetkeksi odottelemaan.
  2. Valmista täyte. Sekoita muna, ranskankerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen siemenet täytteeseen (tai annostele NoMu Vanilla putelin ohjeen mukaan)
  3. Kaada täyte vuokaan ja levitä vadelmat lopuksi täytteen päälle.
  4. Paista 200° uunissa n. 25-30 minuuttia.

vaniljainen vadelmapiirakka