Puolukkakakku

HS.fi/ruoka on ehtymätön ilon aihe. Tämäkin resepti on sieltä.

Taikina:

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 125 g voita
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 250 g ranskankermaa

Täyte:

  • 4 dl puolukoita
  • 3 rkl sokeria

Kuorrutus:

  • 2 dl ruokotomusokeria
  • n. 1 rkl vettä

Koristeluun:

  • puolukoita

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voi ja sokerit toisessa kulhossa vaahdoksi.

Lisää voi-sokerivaahtoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja ranskankermaa. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 22–24 cm) pohja sopivaksi leikatulla leivinpaperilla ja voitele reunat voinokareella.

Sekoita puolukoiden joukkoon sokeri. ( pakastepuolukoihin sekoita joukkoon 1 rkl perunajauhoja) Lusikoi vuoan pohjalle puolet taikinasta ja kaada päälle puolukat. Peitä marjat lopulla taikinalla ja paista kakkua 200° uunissa tunti. Peitä kakun pinta foliolla, jos se alkaa tummua. Jäähdytä kakku vuoassaan hyvin, mieluiten yön yli. Sekoita ruokotomusokerin joukkoon vettä niin, että saat hyvin levittyvän kuorrutteen. Kaada kuorrute kakulle ja koristele muutamalla puolukalla.