Aineet:
- 2 dl ruisjauhoja
- 5 dl vehnäjauhoja (tarkista määrää ylöspäin lopuksi, jos taikina tuntuu liian löysältä)
- 1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta (voi jättää poiskin)
- 2 tl soodaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl rusinoita
- 2 dl portteria tai tummaa olutta
- 2 dl kermaviiliä
- 2 rkl siirappia
- n. 1 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta
Esilämmitä uuni 200° (kiertoilma n. 180°). Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet sekä rusinat kulhossa. Lisää mukaan portteri, kermaviili, siirappi ja puolukkasurvos. Laita taikina (voideltuun) isohkoon leipävuokan ja paista uunin alaosassa n. 50 minuuttia. Kumoa valmis limppu vuoasta ja anna jäähtyä.
On mehevää vielä muutamankin päivän päästä, suosittelen!
Yksi ajatus artikkelista “Nopea puolukka-rusinaleipä”