Nopea puolukka-rusinaleipä

Aineet:

  • 2 dl ruisjauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja (tarkista määrää ylöspäin lopuksi, jos taikina tuntuu liian löysältä)
  • 1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta (voi jättää poiskin)
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl rusinoita
  • 2 dl portteria tai tummaa olutta
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 rkl siirappia
  • n. 1 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta

Esilämmitä uuni 200° (kiertoilma n. 180°). Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet sekä rusinat kulhossa. Lisää mukaan portteri, kermaviili, siirappi ja puolukkasurvos. Laita taikina (voideltuun)  isohkoon leipävuokan ja paista uunin alaosassa n. 50 minuuttia. Kumoa valmis limppu vuoasta ja anna jäähtyä. 

On mehevää vielä muutamankin päivän päästä, suosittelen!

puolukkaleipa

One comment

  1. Päivitysilmoitus: jouluruokaa tarjoo kunnon väki « Merkintöjä Melukylästä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s