Mehevät grilliribsit

Kypsennä tänään, grillaa huomenna:

Mehevät grilliribsit

ribsit

Esikypsentäminen keittämällä:

  • 2 kg sian kylkiluita
  • vettä
  • 1 sipuli
  • 1-2 porkkanaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • reilu 1 rkl suolaa

Leikkaa kylkirivi tarpeen vaatiessa kattilaan mahtuviksi paloiksi. Paloittele porkkanat ja sipuli. Isoja paloja vaan. Pane luurivit kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä sen verran, että ne peittyvät. Kuumenna kiehumispisteeseen, kuori vaahto. Lisää vihannespalat ja mausteet. Keitä hiljaisella tulella potpotellen 50-60 minuuttia, kunnes liha on pehmeää. Anna lihojen jäähtyä keitinliemessään ja lepäillä siinä yön yli. Juuri ennen grillausta kuori hyhmettynyt rasva pinnalta ja nosta lihat valumaan.

Viimeistele ribsit grillissä. Leikkaa luurivit annospaloiksi. Peitä grilliritilä foliolla ja kuumenna grilli. (tuo foliovuoraus oli aivan pistämätön vinkki, ei tarvinnut putsata grilliä, kantoi vaan foliot roskiin, jeee! Ja jos ketä kiinnostaa, käytin kierrätysfoliota, kun sellaista Keittiöelämää-kaupasta löysin) Sivele luut grillauskastikkeella (ohje alla) ja aseta ne kuumaan foliovuorattuun grilliin.Grillaa ribsejä sen verran, että liha kuumenee ja pinta paistuu rapeaksi. Käännä ja grillaa toinen puoli. Ole tarkkana, ettei makea kastike kärähdä lihan pintaan. Kääntele paloja grillaamisen aikana.

Voit myös kuumentaa ribsit uunissa 225 asteessa. Asettele lihat uunipellille. Levitä paloille grillauskastiketta. Paista 5-10 min. Käännä lihat ja sivele toisellekin puolelle kastiketta. Kuumenna vielä 5-10 minuuttia.

Makea grillauskastike

  • 1 ½ dl soijakastiketta
  • 1 ½ dl osterikastiketta
  • 1 dl chiliketsuppia
  • 1 dl juoksevaa hunajaa
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 2-3 valkosipulinkynttä murskeena

Yhdistä kaikki aineet. Sivele soosia esikypsennettyjen lihapalojen pintaan ennen kuumentamista grillissä tai uunissa. Säilytä ylimääräinen kastike jääkaapissa seuraavaa kertaa (tai muuta grillattavaa) varten.

Syö sormin ja varaa käyttöön paljon lautasliinoja ja talouspaperia!

possun rimpsut

valmista

PS. Mm. uudet porkkanat grillin kautta tekevät kauppansa ribsien kyytipoikina:

porkkanat

Kesäisten jälkiruokien aatelistoon lasketaan meillä myös erilaiset raparperiherkut.Kuvissa raparperimuffinssit ja karamellisoitua raparperia omatekoisen vaniljajäätelön seurana.

valmis muffinssi jäätelöä ja raparperia

  1. Nimetön

    Tulipahan vesi kielelle ja edelleenkin rakastan noita sun ruokakuviasi.

  2. pipsa

    Siis mie eli Pipsa, unohdin laittaa nimeni kommenttiin yllä :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s