Krisun sesonkisilakat

aineet:

  • reilu 600 g silakkafileitä
ensimmäinen liemi:
  • vajaa 1 dl väkiviinaetikkaa
  • + n. 2 dl kylmää vettä
  • reilu rkl suolaa
marinadi:
  • vajaa desi hunajaviinietikkaa
  • reilu 2 dl oliiviöljyä (oliivi, rypsi, rapsi, mikä vaan käy.)
  • 3-4 rkl sokeria
  • suolaa sopivasti ja pippuria myllystä (valko tai musta, kumpi käteen sattuu)
lisäksi:
  • punasipuli renkaina
  • punainen paprika pienittynä
  • runsaasti rosepippuria
  • pikku ropsaus viherpippureita
  • sinapinsiemeniä
  • rakuunaa
Poista silakkafileistä nahka ja anna fileiden kypsyä ensimmäisessä etikka-suolavedessä pari tuntia. Sekoita marinadin aineet hyvin sekaisin. Lisää marinadin sekaan hyvin valutetut silakkafileet ja muut romppeet sekalaisessa järjestyksessä mieluiseesi astiaan. Peitä kannella anna maustua muutama päivä kylmässä.
Sopii tarjoilla ihan vanhanaikaisesti keitinperunoiden kanssa joulupöydässä alkupaloina, toimivat myös vappubrunssilla/lounaalla.
Kesällä tietysti uusien perunoiden kylkeen naulataan haarukalla herkkusuupalat, tässä ovat fiinimpinä alkupaloina ruisrealin palasten päällä.

Resepti on alun perin jostain Teija Sopasen kirjasta.  Linkki ruokahaastepostaukseen tässä.